• nátha
  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

Újabb ezer ingyenes antitest-vizsgálatot ajánl fel a főváros

Regionális hírek Frissítve 2021.07.08 Forrás: MTI
Újabb ezer ingyenes antitest-vizsgálatot ajánl fel a főváros

A felajánlott 20 ezer tesztből 18 ezernél a mintavételeket a lakosok szűrésében közreműködést vállaló budapesti kerületekben végzik.

Újabb ezer ingyenes antitest-vizsgálatot ajánl fel a főváros a budapestieknek - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdán. A közleményben azt írták: a Fővárosi Idősügyi Tanács szerdai ülésén a tanácsot alkotó idősügyi szervezetek egységesen megköszönték a Fővárosi Önkormányzat antitestszint-mérési akcióját, de egyben kérték, hogy az önkormányzat további teszteket is végezzen. Ezért a főváros újabb ezer ingyenes antitestszint tesztelési lehetőséget biztosít, így összesen 20 ezer teszttel mérik a 60 év feletti budapestiek ellenanyagszintjét - emelték ki.

Hozzátették: július 12-től 16-ig minden nap 7-11, valamint 16-20 óra között van lehetőségük a budapestieknek arra, hogy ingyenes antitest-vizsgálaton vegyenek részt az V. kerületi Városháza parkban, egy mobil tesztelőponton. A fővárosi tesztelés regisztrációhoz kötött, csütörtökön 8 órától lehet regisztrálni és időpontot foglalni, a kerületi szakrendelőkben pedig július végéig lehet részt venni a szűrésen - közölték.

A tájékoztatás szerint a Fővárosi Önkormányzat ezen a héten ezer budapesti lakos ellenanyagszintjét vizsgálta, jövő héten pedig újabb ezer 60 év felettinek biztosítanak lehetőséget a kialakult védettség feltérképezésében.

Az oltóanyagok hatásosságának mértékével kapcsolatban széles körben nyilvánosságot kapott aggodalmak miatt az önkormányzat fontosnak tartja a fővárosi időskorú lakosság védettségének, a szervezetükben megjelenő antitest-szint mérésének lehetőségét - közölték.

A felajánlott 20 ezer tesztből 18 ezernél a mintavételeket a lakosok szűrésében közreműködést vállaló budapesti kerületekben végzik. A kerületek megkapják a teszteket, illetve a kapcsolódó laborvizsgálatot is a főváros biztosítja. Arról is beszámoltak: kedden elindult a tesztelés a III., a XI., a XII., a XIV. és a XV. kerületben, csütörtökön pedig indul a IV., a VI., a VIII. és a XVIII. kerületben. A további kerületekben jövő héten vagy azután lehet ingyenesen antitest-vizsgálatra menni - írták. Megjegyezték: a kerületi tesztelésről érdemes az önkormányzatok honlapján érdeklődni.

A közleményben hangsúlyozták: a vizsgálatok minden esetben önkéntes alapon történnek. A vizsgált mintához vénás vérvételre van szükség, melyet az infekciókontroll szabályok betartásával zárt rendszerben végeznek a szakemberek. Azt kérték, hogy kellő körültekintéssel jelentkezzenek a vizsgálatra azok, akik olyan, például véralvadásgátló gyógyszert szednek, amelyek esetén a kontroll nélküli vérvétel nem ajánlott.

....................

Másfél óra alatt elfogyott az újabb ezer regisztrációs időpont a Városháza parkba szervezett ingyenes antitestszint-vizsgálatra - közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön. Közleményük szerint a Városháza parkban ezen és a következő héten összesen kétezer tesztet biztosít a főváros a 60 év feletti budapestiek koronavírussal szembeni ellenanyagszintjének mérésére.

A tesztelés iránti fokozott érdeklődés is alátámasztja az egyes oltóanyagok hatásosságának mértékével kapcsolatosan széles körben nyilvánosságot kapott azon aggodalmakat, amelyek miatt a fővárosi önkormányzat fontosnak tartja a fővárosi időskorú lakosság védettségének, a szervezetükben megjelenő antitestek szintjének mérésére vonatkozó lehetőség megteremtését - írták.

A Főpolgármesteri Hivatal emlékeztetett arra, a főváros a kerületeknek 18 ezer tesztet adott, illetve a kapcsolódó laborvizsgálatot is biztosítja. A tesztelés szerdán indult a III., a XI., a XII., a XIV. és a XV. kerületben. A IV., a VI., a VIII. és a XVIII. kerületben csütörtöktől lehet részt venni tesztelésen. További kerületekben pedig jövő héten vagy azután lehet ingyenesen antitestvizsgálatra menni - írták.

A Főpolgármesteri Hivatal azt ajánlja, hogy a budapestiek a kerületi tesztelésről az önkormányzatok honlapján tájékozódjanak.

 

Legolvasottabb cikkeink