• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Védőeszközök és fertőtlenítőszerek érkeztek vidéki városokba

Regionális hírek 2020.04.08 Forrás: MTI
Védőeszközök és fertőtlenítőszerek érkeztek vidéki városokba

A lélegeztetőgépek kezelését, az alapvető lélegeztetési beállításokat, riasztáskezeléseket tanítanak Szegeden.

Újabb fertőtlenítőszer-szállítmányok és egyéni védőeszközök érkeztek vidéki városokba, Szegeden lélegeztetőgépek kezeléséről indítottak oktatást egészségügyi dolgozóknak.

A Debreceni Egyetem (DE) Kenézy Gyula kórházánál két katonai sátrat állítottak fel a betegek és az egészségügyi dolgozók védelme érdekében. Az egyik sátorban előszűrik az érkezőket, a másikban pedig elkülönítve várakozhatnak az ellátáson átesett hazaindulók. A sátrakban szerdán kezdődik el a munka. Az egyetem a közleményében felhívta a figyelmet: továbbra is érvényes, hogy a Kenézy Gyula egyetemi kórház sürgősségi osztályára csak azok a betegek menjenek, akiknek lázzal, köhögéssel párosuló légúti panaszai vannak. A beérkező betegek előzetes vizsgálaton esnek át. A felső légúti tüneteket mutató betegeket kizárólag a járványellenes küzdelemre kijelölt légúti sürgősségi ellátó helyen, a Kenézy kórházban fogadják - jelezte az egyetem.

A debreceni új városházára újabb fertőtlenítőszer-szállítmány érkezett, amelyet a polgármesteri hivatal munkatársai juttatnak el az önkormányzat tulajdonában lévő cégeknek, kulturális, szociális, családsegítő és oktatási intézményeknek - közölte a városháza sajtószolgálata.

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ orvosainak és szakdolgozóinak - a koronavírus-járvány terjedésére való felkészülés érdekében - lélegeztetőgépek kezeléséről indítottak oktatást. Az e-learning képzése keretében a lélegeztetőgépek kezelését, az alapvető lélegeztetési beállításokat, riasztáskezeléseket, zavarelhárítási lépéseket, valamint légútbiztosítási és lélegeztetési ápolási ismereteket sajátíthatnak el a résztvevők előzetes képzettségüknek megfelelően.

A győri önkormányzat tízezer FFP2 maszkot ajándékozott a Petz Aladár Megyei Oktató Kórháznak (PAMOK) kedden. Tamás László János, az intézmény főigazgatója azt mondta, hogy nincs hiány a védőfelszerelésekből a kórházban, az utánpótlás folyamatos. A most kapott maszkokat folyamatosan osztják ki azoknak a dolgozóknak, akik közvetlenül a betegekkel foglalkoznak. Pergel Elza győri alpolgármester elmondta, hogy ezeket a védőeszközöket nem a győri segélyalapból vásárolták, mert az alapban összegyűlő adományokhoz csak akkor szeretnének hozzányúlni, ha az "önerő már valóban kevés lesz". Az önkormányzat által március 20-án létrehozott segélyalapba továbbra is várják a felajánlásokat.

A tatabányai Szent Borbála Kórház főbejáratát lezárták, az intézményben két teljesen külön útvonalrendszert alakítottak ki. A kórházba érkezőket a gazdasági bejáratnál fogadják, ahol megmérik testhőmérsékletüket. Vírusfertőzés gyanúja esetén a kórház területén felállított katonai sátorban további vizsgálatokat végeznek - mondta az intézmény sajtóreferense. Balogh Márta közlése szerint a kórház C épületében rendezték be a vírusfertőzöttek ápolására szolgáló részleget.

Legolvasottabb cikkeink