• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

  • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

   Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

  • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

   Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Véghajrához ért a Vöröskereszt-gyűjtés Hajdú-Biharban

Regionális hírek 2023.12.06 Forrás: Weborvos
Véghajrához ért a Vöröskereszt-gyűjtés Hajdú-Biharban

A Hajdú-bihari gyűjtés célja: minél több megélhetésért küzdő, hátrányos helyzetű emberen segíteni.

„Nem kéregetés, nem könyörgés, hanem segítségnyújtás. Nem sajnálom rá az időmet” – mondta Borsodi Lászlóné, egyike azoknak az önkénteseknek, akik gyűjtöttek és most, ezen a héten is ezt teszik a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezetének Karácsonyi szeretetakciójában. Utolsó fordulójához ért az akció: a hét utolsó napjaiban 13 Reál-üzletben és az Auchanban várják a felajánlásokat. A cél: minél több megélhetésért küzdő, hátrányos helyzetű emberen segíteni.

Az önkéntesek világnapja december 5. A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezetének önkéntesei, akik előtt tisztelgünk ezen a napon, éppen csak megállnak megköszönni ezt, majd az aktuális szolgálattal foglalkoznak: a gyűjtésekkel. Minden Vöröskereszt-tevékenységben részt vállalnak, de a közelmúltban a Karácsonyi szeretetakcióban találkozhattak velük a vásárlók. Türelmesen, segítő szándékkal, idejüket, energiájukat nem sajnálva gyűjtöttek. „Nem kéregetés, hanem segítségnyújtás. Ha ezzel tudok segíteni másokon, hogy ideállok, és gyűjtök, akkor megteszem. Nem sajnálom rá az időmet” – mondta Borsodi Lászlóné, debreceni önkéntes, és hozzáfűzte: – Az idei év legszebb emléke volt, amikor egy kisgyermek visszaszaladt hozzám, és megölelt. A sikerélmények java pedig az, ha jó szívvel adományt tesznek a kosárba az emberek, vagy amikor a kicsi gyermekre bízza a szülő, hogy adja át a felajánlott élelmiszert.

Nyolc éves a vármegyei Reál-gyűjtés

Utolsó fordulójához ér a napokban a nagy akció: 13 Reál-üzletben és a debreceni Auchan-áruházban várják a felajánlásokat a Vöröskereszt önkéntesei és munkatársai. Elsősorban tartós élelmiszerre (például konzerv, befőtt, rizs, tészta, tartós tej, édességek), tisztító és tisztálkodási szerekre van szükség. Ám szeretettel várják a karácsony hangulatát a nehéz sorsú családok otthonaiba is elhozó ételeket és tárgyakat (mint szaloncukor, szalvéta, gyertya).

A Reál és a Magyar Vöröskereszt hajdú-bihari szervezetének összefogása immár nyolcadik évében járó hagyomány. Úgymond’ vármegyei specialitás. Debrecenben és a vöröskeresztes területéhez tartózó Hajdúhadházon december 7-8-án összesen öt üzletben költözik ki a szervezet a pénztárak mögé, és várja a fent felsorolt felajánlásokat. A megyeközponton kívül december 8-9-én teszik ugyanezt az önkéntesek és munkatársak; azaz Balmazújváros, Komádi, Derecske, Biharkeresztes, Hajdúböszörmény, Földes, Kaba és Nádudvar Reál-boltjaiban.

Az Auchanban december 8-án, 9-én és 10-én, három napon át tart a gyűjtés 10:00-18:00 óra között. A Magyar Vöröskereszt országos „Egy csomag szeretet” című programjának részeként települnek ide a debreceni vöröskeresztesek, de az itt összegyűlt felajánlással is a Hajdú-Bihar vármegyében élő nélkülözőknek készül segélycsomag.

Önkéntes: tiszteletre méltó segítségnyújtó

A gyűjtéseket a csomagok összeállítása követi. Minél több adomány kerül a csomagokba, annál többeknek jut segítség az ünnepekre. Ebben a nagy munkában is segítenek önkéntesek, akár csak a közben zajló véradásokon, véradóünnepségeken, vagy elsősegélybemutatókon; mindenben, ahol szükség van segítségre. Állják a sarat a nehéz helyzetekben, tudván, hogy az nem kéregetés, nem könyörgés, hanem tiszteletre méltó segítségnyújtás.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink