• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Zsilipes beléptető rendszer lépett életbe az SE klinikáin

Regionális hírek 2020.03.23 Forrás: Semmelweis Egyetem
Zsilipes beléptető rendszer lépett életbe az SE klinikáin

A betegek csak meghatározott bejáratokon léphetnek be a Belső és Külső Klinikai Tömb területére.

Zsilipes beléptető rendszer lép életbe hétfőtől a Semmelweis Egyetem Belső és Külső Klinikai Tömbjében is a betegek és a dolgozók számára egyaránt. Az intézkedéssel minimalizálni kívánja az egyetem az esélyét annak, hogy a klinikákra beléphessenek a koronavírust potenciálisan hordozó egyének.

A hétfőtől bevezetett intézkedések értelmében a betegek csak meghatározott bejáratokon léphetnek be a Belső és Külső Klinikai Tömb területére, minden esetben influenzaszerű tünetekre vonatkozó kérdéseket és hőmérést követően. Influenzaszerű tüneteket mutató belépők esetében a Nemzeti Népegészségügyi Központ által meghatározott mindenkori eljárásrend kerül érvényesítésre. A beléptetést önkéntes hallgatók segítik.  

A Belső Klinikai Tömb területének és az ott található klinikáknak minden utcai bejáratát bezárják néhány kivétellel. A nem előjegyzett betegek gyalogosan a Baross utcai kapun léphetnek be a tömb területére, míg az előjegyzéssel rendelkező betegek az adott klinika portáján, amely csak számukra és a gyalogosan érkező munkatársaknak nyitott. Mindkét esetben az említett kérdéseket és hőmérést követően lehetséges csak a belépés. 

A Semmelweis Klinikák metróállomásnál található Külső Klinikai Tömbnek (KKT) minden utcai bejáratát lezárják, kivéve a beléptetőpontokat. A Sürgősségi Betegellátó Osztályra (SBO) érkező és a nem előjegyzett betegek az ún. Tűzoltókapun (Szigony utca – Apáthy utca sarok) érkezhetnek, míg az előjegyzett betegek a klinikai portákon keresztül (kivéve az Urológiai Klinika betegeit, akik a X-es kapun léphetnek be), szintén kikérdezést és hőmérést követően. 

Mindkét tömb területére érvényes, hogy – a 2020. március 8-tól az országos tisztifőorvos által elrendelt látogatási tilalom értelmében – kísérő nem léphet be, kivéve apás szülés esetén, valamint ha mozgáskorlátozott vagy fogyatékkal élő páciens segítségre szorul. A betegek gépjárművel mindkét tömbbe csak mozgáskorlátozott igazolvánnyal  hajthatnak be a szabad helyek kapacitása függvényében. Ha kísérő hozza a beteget, akkor a páciens betegszállítónak történő átadását követően azonnal kötelező kiállnia.

További részletek itt találhatók.

Legolvasottabb cikkeink