• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

Antitest-tesztek akár egy nap alatti eredménnyel

Címoldal 2021.06.15 Forrás: Vascular Diagnostics
Antitest-tesztek akár egy nap alatti eredménnyel

Kilépett a lakossági piacra a legnagyobb kapacitású hazai COVID-labor szolgáltató.

A Vascular Diagnostics az elmúlt hónapokban kiemelt partnerként biztosított napi 12.000-es COVID vizsgálati kapacitást laborszolgáltatásaival hazai egészségügyi intézmények számára. Májustól, a 10 különböző COVID-tesztből álló szolgáltatás már a lakosság számára is elérhető, köztük a jelenleg legkeresettebb, oltás utáni védettséget mérő vizsgálatok. Akár már a foglalás napján is találhatunk szabad időpontot a számunkra legkönnyebben elérhető Vascular Diagnostics laborban, és az antitest-vizsgálatok eredményére átlagosan alig egy napon belül elérhető.

A Vascular Diagnostics egyedülálló technológiai hátterével tavaly november óta közel 640 000 COVID-tesztet végzett Magyarországon. A laborban alkalmazott robotizált mintapreparálás és molekuláris diagnosztika a szektor hazai piacán kimagasló érzékenységet és precizitást biztosít az eljárásoknak. A Vascular Diagnostics jelen pillanatban is a napi COVID molekuláris diagnosztikai tesztvolumen egyik legjelentősebb szereplője. A vállalat 2021 májusától a lakosság számára elindította antitest-vizsgálatait a VIII. kerületi Füvészkert utcai laborban és két további budapesti helyszínen is elérhetővé váltak a tesztelések.

Az elmúlt heteket tekintve a legkeresettebb szolgáltatás a védettségi igazolványhoz felhasználható vizsgálatok, valamint a kiegészítő tesztként működő sejtes immunitás vizsgálat. A cég 10 fajta COVID-tesztet kínál (ELISA, PCR és antigén gyorsteszteket), amelyek angol nyelvű lelettel is igényelhetők.

Lassan fél éve indult el Magyarországon az oltási program, és ugyan önmagában a vakcina sokak számára jelent jogos megnyugvást, a teljes bizonyosságot sokan az antitest-vizsgálatokban látják. A jelenleg itthon elérhető 6 oltóanyag után kiváltott immunreakció tesztelésére a Vascular Diagnostics tesztjei megbízható eredményt garantálnak, továbbá nem kell napokat sem várni arra, hogy elvégezzék az adott teszteket. Az eredmény a vizsgálatot követően maximum 48 órán belül e-mailben érkezik.

„Példanélküli hónapokat tudhatunk magunk mögött, és büszke vagyok arra, hogy a legtöbb tesztet cégünk végezte a hazai egészségügy számára. A lakosságnak ugyanakkor nem csupán az utazás vagy a szórakozás fontos, hanem a mindennapok gondtalan megéléséhez szükséges biztonságérzet visszaszerzése is, melyre kiváló kiegészítő eszköz az antitestvizsgálat. Éppen ezért nyitottuk meg kapacitásainkat a lakossági ügyfelek számára is, ahol ugyanazokat a magas színvonalú diagnosztikai szolgáltatásokat nyújtjuk, rövid határidővel, amit üzleti partnereink már megszokhattak” – mondta dr. Péterfi Zalán, a Vascular Diagnostics kutatási igazgatója.

Ugyanakkor fontos arra ügyelni, hogy koronavírus elleni oltást követő vizsgálatoknál legalább két hetet érdemes várni a második vakcina (kivéve a Janssen egydózisú vakcináját) beadásától számítva, a valóban megbízható eredményhez.

A Vascular Group 2007-ben kezdte meg működését, és mára a hazai egészségügyi szektor meghatározó szereplőjévé vált. A cégcsoport tevékenysége széles körűen lefedi a diagnosztikai szolgáltatásokat, a kutatásfejlesztést és egészségügyi ellátást és vezető nemzetközi egészségügyi technológiai cégek képviseletét.