• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Az Egészségügy 5 Dimenzióban - Téli Szimpózium

Címoldal 2019.12.17 Forrás: Weborvos
Az Egészségügy 5 Dimenzióban - Téli Szimpózium

Találkozzunk 2020. január 14-én a Margitszigeten, az Egészségügy 5 Dimenzióban Téli Szimpóziumán.

Állítólag egyszerre több, az egészségügy átalakítását célzó javaslat is fekszik jelenleg a kormány asztalán. Ami - óvatosan fogalmazva - azt is jelentheti, hogy végre valami készülődik a „kormány háza táján” az egészségügy-politikában? Legalábbis erre enged következtetni Kásler Miklós miniszter úr kijelentése, mely szerint: „az egészségügyben tervezett struktúraátalakítást a kormány végre fogja hajtani!” A kérdés most már csak az, hogy miről szólnak a tervek és lesz-e beleszólásuk az érintetteknek a változások menetébe? Mint tudjuk: „az ördög a részletekben rejlik”. Megpróbáljuk autentikus információk alapján felvázolni mi változott a legutolsó találkozásunk óta és milyen változás várható a közeljövőben az egészségügyben invitál a Szervezőbizottság az Egészségügy 5 Dimenzióban Téli Szimpóziumára.

Tematikus programunk három blokkból épül fel. Az elsőben szó lesz a járóbeteg ellátás jövőképéről: megerősített és kiterjesztett hatáskörű, a népegészségügyi feladatokban is jeleskedő alapellátásról, a lakosságközeli korszerű járóbeteg-szakellátás modelljéről, az egynapos ellátások térhódításáról, a kis kórházak modernizálásáról, - a járóbeteg-szakellátás által ajánlott- logikusnak tűnő funkcióváltásáról.  Mottó: A fejéről a talpára kell állítani a piramist. 

Miről is szólhatna második és harmadik blokkunk, ha nem a legégetőbb gondokról? A szűk keresztmetszetről, az egészségügyi intézmények elégtelen finanszírozásáról, a kórházi adósságállomány felhalmozódásának okairól és konszolidálásuk kormányzati feltételeiről - autentikus előadóink interpretálásában. Míg a második blokk az egészségügyi ellátórendszer mindennapi működését garantáló költségvetés hiányáról szól, a harmadik blokkunkban az „intézményi költségvetés legnagyobb fejezetéről” az egészségügyi dolgozók bérszínvonaláról, tisztességes megélhetést garantáló bérrendezéséről, valamit munkahelyi környezetük javításának szükségességéről tájékoztatják az egészségügyben legnagyobb/legfontosabb kamarák (MOK, MESZK, MRSZ) vezetői a szimpózium vendégeit.  „Az orvoskrízisnél is nagyobb baj a szakdolgozók hiánya, és azon a fronton nem is látszik megoldás.” Vagy igen?  Audiatur et altera pars. Ez irányú szolidaritásunkat jelképesen is kifejezve: 2020-ban egyik levezető elnökünk a MESZK köztiszteletben álló alelnöke.      

Jöjjön el a konferenciánkra, melynek rangját az is emeli, hogy Dr. Horváth Ildikó államtitkár asszony és Dr. Müller Cecilia országos tisztifőorvos asszony - amint azt válaszlevelében közölte - „örömmel és készséggel” eleget kíván tenni a felkérésünknek, részt kíván venni konferenciánkon.

Közös cselevési szándékunkról, a változások irányáról, a jó elképzelések támogatásáról, és egy korszerű egészségügyi ellátórendszer víziójának megvalósításáról szól szimpóziumunk programja, amelyet itt talál.

Találkozzunk 2020. január 14-én a Margitszigeten, az Egészségügy 5 Dimenzióban Téli Szimpóziumán, az ENSANA Health Spa Resort Thermál Hotel Margitszigetben. Kérjük, mielőbb szíveskedjék elküldeni „Jelentkezési lapját” még a hosszú ünnepek/munkaszüneti napok előtt Konferencia Irodánk számára!  Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk! – írta Szervezőbizottság.