• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

   Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

  • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

   Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

  • Ismét végeznek egynapos beavatkozásokat Szentesen

   Ismét végeznek egynapos beavatkozásokat Szentesen

Egészségnap Szentendrén

Regionális hírek 2018.11.14 Forrás: Weborvos Szerző:
Egészségnap Szentendrén

Egészségfejlesztési Iroda nyílt, hogy a város és a járás 13 települését szolgálja.

Ne mondja nekem senki, hogy a 13 nem szerencsés szám. Legalább is ebben a szeretni való kisvárosban. November 13-án aranyló és finoman melegítő napfényben a Kis Duna gyönyörűen ívelt korzóját vidám pattogó katonazene és gyerekzsivaj töltötte be. Hatalmas szűrőkamion, érdekes standok és ideiglenes épületek csábították a város és a járás polgárait egy kis ünnepségre, hogy végre saját magukkal és egészségükkel is foglalkozzanak. Jókedvű prominensek fogadták Vitályos Eszter államtitkárt, aki az uniós fejlesztések támogatását közvetítette. Mértéktartó kis megnyitó ünnepség, elegáns, rövid beszédek. Polgármester, államtitkár, a Szentendrei Egyesített Intézmények Igazgatónője foglalta össze a fontosabb eredményeket és a fejlesztés lehetőségeit.

A hátteret a szordínós gyerekzsivaj kedvesen festette alá, hiszen ők, még ha hallották is az emelkedett szavakat, alig várták, hogy kipróbálhassák a standokra kihelyezett játékosan tanító holmikat, bekukkantsanak az anatómiai ismereteket a mai kor imponáló technikájával bemutató gömbsátorba, megkóstolják a finom természetes gyümölcsöket, szörpöket. Csendesen jegyzem meg, hogy a salátákat inkább az én korosztályom kóstolgatta.

A zenészeket is sokan csodálták, hogy ilyen hangulatot varázsolnak a Dunapartra. A Szentendrei Tiszthelyettesi Akadémia virtuózai hozzá tartoznak a városhoz. Lehet, hogy a MÜPA teteje beszakadna a rémülettől, ha az Erkel opera (meghalt a cselszövő...) zenekari átirata után megszólalna a Csillagok háborúja filmzenéje, de ebben a környezetben ez se hatott szentségtörésnek. Mi idősebbek jót mosolyogtunk, a gyerkőcök meg élvezték, de nagyon.

Utána átsétáltunk az ódon városházára (ahol egykor a Jókai hős, Rab Ráby raboskodott), hogy a szép barokk nagyteremben folytatódjék a számvetés, az eredmények és a feladatok okos bemutatása.

Világossá vált, hogy a városka és környéke egészségügyét Dr. Pázmány Annamária (képünkön) irányítja okosan, elegánsan évtizedek óta. Az EFI irodát Dr. Huszárné Kürti Éva szervezte meg és vezeti, és az Egészséges Városért Közalapítvány Gerőcs Katalin elnök irányításával már 20 éve működik. Büszkén mondhatta el Verseghi –Nagy Miklós polgármester, hogy egy kiterjedt lakossági felmérés szerint a polgárok számára az egészségügy sokkal kisebb problémát jelent, mint ahogy azt az országos felmérésekből ismerjük. Szentendre (és környéke) már nemcsak a művészetekről, a Skanzenről, hanem az egészségügyéről is elmondhatja, hogy több mint figyelemre méltó. És ha ez a sok gyerek már egészségtudatosan fog felnőni, akkor elérték a céljaikat azok, akik erre tették fel az életüket. Jó volt ma így együtt látni őket, az egészségügyért tevékenykedőket, a befogadó polgárokat és a gyerekeket egy szép napos déli órán, Szentendrén.