• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Így válaszd ki a megfelelő étrend-kiegészítőt!

Címoldal 2021.11.18 Forrás: (X)
Így válaszd ki a megfelelő étrend-kiegészítőt!

A világ első számú vitamin és étrend-kiegészítő márkája* most megosztja velünk, mire érdemes figyelni étrend-kiegészítő vásárlásakor.

Az egészséges táplálkozás, az alvás és az általános mentális egészség ma már kiemelt fontosságú. Épp ezért étrend-kiegészítők széles választéka áll rendelkezésünkre, hogy megoldást kínáljanak az egyes problémákra. De mi alapján döntsünk? Mit vegyünk figyelembe? A Nutrilite™, a világ első számú vitamin és étrend-kiegészítő márkája* most megosztja velünk, mire érdemes figyelni étrend-kiegészítő vásárlásakor.

Sokszor tanácstalanul állunk az étrend-kiegészítők útvesztőjében, mert a túl kevés, vagy olykor túl sok információ közt nehéz eligazodni. Mégis szeretnénk a legjobb, legbiztonságosabb megoldás mellett dönteni akár saját magunkról, akár családunkról van szó. Honnan tudjuk, melyik márkát, és melyik terméket válasszuk? Miért fontos az átláthatóság és a nyomon követhetőség? A Nutrilite™ megmutatja, mi mindenre érdemes figyelni vásárlás előtt!

1.    Ellenőrizd a termék útját!

Ha étrend-kiegészítőt vásárolsz, nagyon fontos szempont, hogy nyomon követhető-e a termék útja a gyártástól kezdve. Az alapvető követelmény ezzel kapcsolatban, hogy három egyszerű kérdésre választ kapjunk: 1. Honnan jött? 2. Mit csináltak vele? 3. Hova küldték el?

Ez elsőre talán egyszerűnek hangzik, de egy globális ellátási láncban az anyagok különböző helyekről érkeznek, és sok szereplőn mennek keresztül, mielőtt eljutnának a késztermékhez. Ha egy átlagos étrend-kiegészítő márkára gondolunk, akkor többnyire nem a cégek gyártják saját termékeiket, így azok szállítási, gyártási és raktározási folyamatokon is keresztülmennek, mielőtt a boltok polcaira kerülnek. Ezért elképzelhető, hogy bizonyos információk elvesznek, például arra vonatkozóan, hol termesztették a növényi összetevőket.

A Nutrilite™ a teljes nyomonkövethetőség érdekében egy 9 lépésből álló folyamatot hozott létre, melynek során minden, a termékhez kapcsolódó műveletet felügyelnek.

Nutrilite™ nyomonkövethetőség – 9 lépés
1.  A megfelelő növény kiválasztása: Tudtad, hogy minden növénynek megvan a saját ujjlenyomata, ami tükrözi a felépítését? A Nutrilite™-nál 1800 növényi ujjlenyomatot őriznek annak érdekében, hogy minél jobban megismerhessék a növények összetételét, ezáltal kiválasztva a leghatásosabb alapanyagokat.

2.  A vetőmag kiválasztása: A magas tápanyagtartalom és szennyeződésmentesség érdekében GMO-mentes vetőmagokat használnak, melyeket folyamatosan tesztelnek tisztaságuk és csírázóképességük szempontjából.

3.  A farmok kiválasztása: A farmok stratégiailag olyan területeken találhatóak, ahol a legfontosabb növények számára nélkülözhetetlen feltételek adottak. Farmjaik és partnerüzemeik így a világ számos különböző pontján megtalálhatók.

4.  A növények termesztése: A tápanyagban gazdag növények termesztéséhez nem használnak vegyszereket vagy növényvédő szereket, ehelyett fenntartható gazdálkodást folytatnak.

5.  Aratás: Akár reggel van, akár éjszaka, a Nutrilite™ farmok készen állnak a betakarításra abban az időben, amikor a növények elérik a legmagasabb tápértéket. A tápanyagok megőrzése érdekében a növények gyors kiszárítása a legfontosabb, így azokat 20 percen belül áthelyezik a szántóföldről a helyszíni szárító üzemekbe.

6.  Kivonatkészítés: Ebben a lépésben azonosítják a növény azon részeit, amelyekben a legmagasabb a fitotápanyagok szintje. A növények azon részeit használják, amelyek a legmagasabb tápanyagszintet biztosítják, míg a maradék anyag visszakerül a földbe, így újjáélesztve a talajt.

7.  Gyártás: Mivel a fogyasztók biztonsága a legfontosabb, a nyersanyagok teljes ellenőrzése mellett a szállítókocsikat is megvizsgálják sérülések és szennyeződések után kutatva, valamint biztosítják, hogy a termékek mentesek a szennyeződésektől és mesterséges anyagoktól.

8.  Csomagolás: Évente több mint 30.000 csomagolási tesztet végeznek, amik során olyan extrém körülményeknek vannak kitéve, mint a rázás, nyomás és csavarás.

9. Most jössz Te! Csak mindezek után jut el a termék a fogyasztóhoz! Az alapos dokumentációnak köszönhetően pedig gyorsan reagálnak a felmerülő ügyfélkérdésekre

2.    Tudd, honnan származnak az alapanyagok!

Az alapanyagok származási helyének ismertetése sok mindent elárul, nem csak az adott termékről, de a márkáról is, hiszen ez is jelzi, hogy a gyártó mindent megtesz a teljes átláthatóság érdekében.

A Nutrilite™ életében a növények kulcsszerepet játszanak, a legtöbbet épp ezért saját organikus farmjain termeszti, takarítja be és dolgozza fel. A négy Nutrilite™ farmon, összesen 2424 hektáron termesztett növények, mint például az áfonya, echinacea, citromfű, valeriána, alfalfa, fehér chia és acerola mindegyike organikus minősítést kapott az amerikai törvények szerint. Ezeken a farmokon nem használnak vegyszereket vagy növényvédő szereket, hanem a természetre bízzák a növények védelmét.

Természetes növényvédelem a Nutrilite™ farmokon
A Nutrilite farmokon minden esetben a természetre bízzák a növényvédelmet: az Egyesült Államokban, Washingtonban két farm található, a Trout Lake West és a Trout Lake East. Előbbinél professzionálisan kiképzett sólymok segítségével űzik el a kártékony madarakat, míg utóbbinál katicákkal pusztítják el azokat a bogarakat, melyek megdézsmálnák a termést. Mexikóban, az El Petacal farmon egy különleges gilisztafarmot működtetnek, ahol több tízezer vörös földigilisztát használnak az évente 260 000 liter természetes komposzt elkészítéséhez. Brazíliában, az Ubajara farmon a természet mellett a technológiát is igénybe veszik: fejlett rendszerekkel figyelik a talajnedvesség szintjét és szabályozzák a terület öntözését, a vízhasználatot víztározó segítségével pedig a lehető legminimálisabbra tudják csökkenteni.

Azoknál a növényeknél, amiket nem maguk termelnek, a Nutrilite™ megkeresi a világ legjobb termőhelyeit. Saját, NutriCert™ tanúsítási programja segítségével mind saját, mind a partnerfarmoktól megköveteli a fenntartható gazdálkodási módszerek alkalmazását. 

3.    Legyen tiszta, biztonságos, hatásos!

Az étrend-kiegészítők elsődleges célja, hogy pozitív hatást gyakoroljanak az egészségünkre, épp ezért a minőségellenőrzésre komoly figyelmet kell fordítani!

A Nutrilite™ a már említett 9 lépéses folyamattal biztosítja, hogy minden műveletet felügyelnek, kezdettől a végéig, így mindig tiszta, biztonságos és hatásos termékeket készítenek.

•        Tiszta, mert pontosan nyomon követhető, hogy mi van a termékekben, és mi nincs.

•         Biztonságos, mert a legkorszerűbb berendezések segítségével a legapróbb káros anyagokat is képesek kiszűrni. Minden eredményt, nyersanyagot, készterméket és csomagot tételszámokkal, cikkszámokkal követnek nyomon, melyek alapján minden folyamatot képesek felügyelni.

•         Hatásos, mert minden esetben egységes összetételről beszélhetünk. A kész termék egy nagyon szigorú minőségellenőrzésen megy keresztül, mely magába foglalja a csomagolást, a címkézést, a súlymérést, valamint a számlálást, mielőtt elhagyná a termelőüzemeket.

„Azt hiszem, a minőséggel kapcsolatos szemléletünket jól jellemzi a következő gondolat: bízz benne, de ellenőrizd” – mondta Sam Kilgore, a Nutrilite™ a minőségfejlesztései vezetője. „Erős és átfogó minőségügyi rendszereink jelentik a garanciát arra, hogy a minőség már a tervezéstől fogva része a termékeinknek: a beszállítók, az alapanyagok és az összetevők tanúsításától a gyártási folyamaton keresztül a csomagolás ellenőrzéséig mindenre kiterjed. Annak érdekében, hogy megőrizzük az anyagok és a folyamatok stabilitását, szigorú nyomonkövetési és felügyeleti programokat alkalmazunk.” – tette hozzá. Számokban kifejezve ez a következőket jelenti: évente mintegy 500 000 alkalommal végeznek minőségellenőrzést, vagyis percenként körülbelül egy ilyen vizsgálatra kerül sor.

4.    Gondolkodj rendszerben!

A minél hatásosabb eredmény érdekében érdemes úgy megválogatni az étrend-kiegészítőket, hogy azok illeszkedjenek egymáshoz. A Nutrilite™ ezt célzott termékcsomagokkal igyekszik segíteni. Személyre szabott készleteikkel a különböző élethelyzetek, életszakaszok igényeit veszik figyelembe, de immuntámogatásra, vagy akár holisztikus szépségápolásra is kínálnak megoldást.

*Forrás Euromonitor International Limited; Vitaminok és étrend -kiegészítők kategória, % -os kiskereskedelmi értékrész, 2021 -es adatok.

Az Amway-ről

A családi tulajdonban álló Amway egy 8,5 milliárd dolláros forgalmú, fogyasztási cikkeket gyártó, közvetlen értékesítéssel foglalkozó vállalat. Székhelye Adában, az Amerikai Egyesült Államokban található. A vállalat elsődleges célja, hogy hozzásegítse az embereket egy egészségesebb és jobb élet eléréséhez. Az Amway legnépszerűbb márkáit, így a Nutrilite™ vitamin, ásványi anyag- és étrend-kiegészítő termékeket, az ARTISTRY™ bőrápolási termékeket és színes kozmetikumokat, az eSpring™ víztisztító rendszereket és az XS™ energiaitalokat kizárólag Amway üzleti vállalkozók forgalmazzák. A 2020-as Direct Selling News Global 100 szerint a 2019-es globális értékesítési adatok alapján az Amway a világ legnagyobb közvetlen értékesítéssel foglalkozó vállalata. A vállalat éves forgalma a közvetlen értékesítési tevékenység mellett egyéb üzleti műveletekből származik. A vállalattal kapcsolatos hírekért látogasson el a https://news.amway.hu/ oldalra.