• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Ismét elindult a Richter Érdemérem Díj 2024 Szakorvosi pályázata

Címoldal 2024.02.05 Forrás: Weborvos
Ismét elindult a Richter Érdemérem Díj 2024 Szakorvosi  pályázata

2024-ben ismét Richter Érdemérem Díjban részesülhetnek a hazai szakorvos társadalom kiválóságai, elindult a jelentkezés.

A Richter Gedeon Nyrt. – a hazai egészségügy modernizálásának elhivatott támogatójaként – 2022-ben új szakmai elismerést hívott életre, a Richter Érdemérem Díjat. Az alapítás évében a háziorvosok részesülhettek az elismerésben, 2023 óta azonban a szakorvosoknak és gyógyszerészeknek is lehetőségük van a díjak elnyerésére - adták hírül.

A Richter Érdemérem Díj azoknak az orvosszakmai értékeknek, innovatív elképzeléseknek és bevált jógyakorlatoknak a bemutatására fókuszál, amelyek megismerése inspirációként szolgálhat az orvostársadalom tagjai számára, elősegítve ezzel az ellátórendszer megújulását és az orvosi hivatás hatékonyságának növelését.

„Felelősen gondolkodó gyógyszeripari nagyvállalatként működésünk minden területén kiemelt figyelmet fordítunk az olyan innovációk alkalmazására, amelyek hosszú távon az emberek életminőségének javítását szolgálják. 2022-ben azzal a céllal hívtuk életre a Richter Érdemérem Díjat, hogy azokat a nagyszerű, szakmájuk iránt elkötelezett egészségügyi szakembereket részesíthessük elismerésben, akik rendkívüli munkájukkal maguk is nap mint nap hozzájárulnak az egészségügyi ellátórendszer további fejlesztéséhez. A Richter ezzel a kezdeményezéssel hangsúlyozza társadalmi szerepvállalását, és elkötelezettségét fejezi ki azok iránt a gyógyító munkát végző szakemberek iránt, akik azért dolgoznak, hogy újító ötleteikkel előre mozdítsák a hazai egészségügy modernizálását, legyen szó betegkommunikációról, a prevencióról, vagy akár a tudomány és innováció területéről.” – nyilatkozta Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

A Richter Gedeon Nyrt. és szakmai partnere, a Magyar Orvosi Kamara jelen pályázati időszak során az alábbi kategóriákban várja a pályaművek beérkezését:

•          Az év leghatékonyabb betegkommunikációját folytató szakorvosa

•          Az év legjobb prevenciós gyakorlatát folytató szakorvosa

•          Az év legkiemelkedőbb tudományos vagy innovációs munkáját végző szakorvosa


A pályázatok feltöltésének határideje 2024. március 17., éjfél

A díj elnyerésére minden aktív klinikai szakágban szakorvosi képesítéssel Magyarországon tevékenységet folytató szakorvos benyújthatja pályázatát a www.richtererdemerem.hu weboldalon, az elektronikus pályázati űrlap kitöltésével. A 2023-as pályázati időszak során benyújtott, de díjat nem nyert pályázatok az idei évben ismét benyújtásra kerülhetnek.

„A Magyar Orvosi Kamara missziója, hogy tevékenységével őrizze az orvosi hivatás tisztaságát, védje és építse az orvoskar társadalmi szerepét, segítse szakmai fejlődését, ezzel szolgálva a nemzet egészségének ügyét. Ez alkalommal is örömmel veszünk részt a Richter Érdemérem Díjak megítélésben a Richter Gedeon Nyrt. szakmai partnereként, hiszen a magyar gyógyszergyártó vállalat célkitűzései egybeesnek a kamara azon célkitűzéseivel, amelyek az orvosi hivatás támogatását és elismerését szolgálják. Nagy öröm számunkra, hogy a Richter Érdemérem Díj 2022 óta mind a háziorvosok, mind pedig a szakorvosok számára lehetőséget biztosít az elismerés elnyerésére, ezzel széleskörűen támogatva a magyar egészségügy területén dolgozó szakemberek munkáját. Úgy gondoljuk, s a korábban kiosztott elismerések eredményei is azt igazolják, hogy ez a lehetőség jelentős mértékben segítheti elő a Magyarországon tevékenységet folytató szakorvosok szakmai fejlődését, ezért reméljük, a jelenlegi pályázati időszak során is minél többen fogják benyújtani pályaműveiket.” – jegyezte meg Dr. Álmos Péter, a Magyar Orvosi Kamara elnöke. 

A beérkezett pályázatokat a Richter Érdemérem szakmai zsűrije értékeli, melynek tagjai: Dr. Kozma Róbert a Richter Gedeon Nyrt. belföldi értékesítési és marketing igazgatója, Dr. Álmos Péter a Magyar Orvosi Kamara elnöke, Prof. Dr. Bódis József a Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány kuratóriumi elnöke, Dr. Keresztes Katalin Ph.D. belgyógyász, kardiológus, diabetológus főorvos, Dr. Radics Judit pszichiáter-pszichoterapeuta alvásszakértő főorvos.