• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Kár lenne alábecsülni a gyógytorna hasznosságát

Címoldal 2019.09.11 Forrás: (X)
Kár lenne alábecsülni a gyógytorna hasznosságát

Van olyan természetes alapokon nyugvó segítség, mely mellékhatások nélkül gondoskodik a panaszok megszűnéséről.

Folyamatos derékfájás nehezíti meg mindennapjait? Gerincfájdalmaitól aludnia sem egyszerű? A mozgásszervi panaszok és az általuk okozott fájdalmak sokak életében vannak jelen, és nem csak az idős korosztály érintett. A tapasztalatok azt mutatják, hogy gyakran éppen az ülő életmód, vagy a mozgásszegény mindennapok tehetőek felelőssé a kialakult problémákért. Jó hír azonban, hogy van olyan természetes alapokon nyugvó segítség, mely mellékhatások nélkül, fájdalommentesen gondoskodik a panaszok megszűnéséről.

Nem egy embernek segített már a rendszeres gyógytorna, amely egyébként rehabilitáció, műtét utáni felépülés kapcsán is remek választásnak bizonyul. A hagyományos egészségügyi ellátás keretein belül hosszas várakozási listával lehet találkozni, és a szakemberek is kevesebb időt tudnak rászánni egy-egy betegre, mint az indokolt lenne. Érdemes tehát magánúton gyógytornászt keresni, aki speciálisan az Ön problémájának kezelésében számít profinak.

Vannak olyan esetek, amikor nem áll a háttérben sérv, műtét, mégis állandó társ a fájdalom a mindennapokban. Az ülő munkavégzés sokak számára jár együtt hátfájással, derékfájással és nyakfájdalommal. A súlyfelesleg csak még inkább rontja a helyzetet, ezért nagyon fontos, hogy a megfelelő gyógytorna rendszeres végzése mellett a plusz kilók csökkentésének érdekében is tegyünk. Az egészséges életmód napjainkban nem egyfajta szépen csengő frázis, hanem olyan életvezetési tanács, amellyel saját életminőségünk javításának érdekében sokat tehetünk.

A mozgásszervi megbetegedések rendkívül széles skálán mozognak. Az ülőmunkából eredő rossz tartás és az állóképesség hiánya minden korábbinál többeket érint. A csontritkulás megelőzésének érdekében éppen olyan sokan választják a gyógytornát, mint a porckopás kapcsán. A műtét után felépülni vágyók és a fájdalommentességet célként kitűzők is szívesen választják a gyógytorna kínálta lehetőségeket.

Az előzetes állapotfelmérés után a legjobb, ha olyan szakember foglalkozik a pácienssel, aki kifejezetten az ő problémája területén mozog otthonosan, és rendelkezik gyakorlattal. Miért várna azzal, hogy tegyen saját maga érdekében? A gyógytorna fájdalom nélkül kezeli azokat a leggyakoribb mozgásszervi problémákat, melyek mai modern életvitelünkkel, vagy éppen speciálisan egy-egy megbetegedéssel kapcsolatban szinte bárkinél előfordulhatnak.