• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Nyári Önkormányzati Egészségügyi Napok 2019

Címoldal 2019.08.07 Forrás: Weborvos
Nyári Önkormányzati Egészségügyi Napok 2019

Az Egészségügy 5 Dimenzióban című konferenciát 2019. augusztus 29-én rendezik Budapesten.

Politikai szempontból meglehetősen viharos környezetben, a közelgő önkormányzati helyhatósági választások miatt felfokozott közérdeklődés mellett kerül megrendezésre a nyár végi Önkormányzati Egészségügyi Napok egészségügy-politikai rendezvénye, az Egészségügy 5 Dimenzióban című konferencia 2019. augusztus 29-én Budapesten, a Danubius Health Spa Resort Hotel Margitsziget Magnólia termében - invitálnak a szervezők.

A konferencia programjában hiteles előadók közreműködésével megvitatjuk, hogy milyen egészségügyet szeretnének az egészségügy szereplői? Kormányzati/önkormányzati szervek, egészségügyi intézmények menedzsmentje, orvosok/szakdolgozók, betegek, és beszállítók képviselői. Mi mindannyian, akik az egészségügyet alkotjuk. Erre ösztönöz bennünket az MNB/PM versenyképességi javaslatcsomagja, valamint az EMMI egészségügyi kormányprogram-tervezete és erre az MTA „Elnöki Bizottság az Egészségügyért” testületi állásfoglalása, mely utóbbi nemzetközi kitekintéssel és kifejezetten szakmai aspektusból mutatja be a hazai egészségügy előtt álló kihívásokat – írták.

Mi is deklaráltan erre törekszünk. Nagy tekintélyű szakemberek tolmácsolásában bemutatjuk az elvitathatatlan fejlődés jeleit, a kétségtelen eredményeket, melyek elsősorban az ellátórendszer infrastruktúrájában következtek be és egyszersmind rávilágítunk azokra az eddig még ki nem használt lehetőségekre, megoldatlan probléma-halmazokra, melyek az egészségügy teljes vertikumát áttekintve észlehetők. Különös tekintettel azokra az anomáliákra, melyek a rendszer működésképtelenségét eredményezhetik rövidtávon. Gondolunk itt elsősorban a krónikus „hiánybetegségekre”, és a jól képzett humánerőforrás megtartás érdekében a MOK által felvetett nyomásgyakorlási eszközökre, valamint annak lehetséges katasztrofális következményeire.  Tesszük ezt kizárólag szakmai- és erkölcsi elkötelezettségünk miatt, az ellátottak és az egészségügyi ellátórendszer, azon belül az annak részét képező szakemberek legmagasabb fokú biztonsága érdekében - távol tartva magunkat mindenfajta pártpolitikai önös érdekből fakadó csatározástól.

Programunk egyes részeit tekintve előzetes program, melyben az egyes előadások témái (és esetleg előadói is) az aktualitások függvényében még változhatnak és reményeink szerint változni is fognak, ami akár azt is jelenthetné, hogy végre valahára történik valami, amit változásnak hívnak.

Reméljük nincs akadálya annak, hogy találkozzunk a nyár végén, a Margitszigeten. Szeretettel várunk minden kollégát és érdeklődőt! A konferencia részleteiről itt tájékozódhat