• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

SAFE lézer - egyedülálló technológia

Címoldal 2018.11.10 Forrás: (X)
SAFE lézer - egyedülálló technológia

A Gáspár Medical Center a világon egyedül álló technológiát és készüléket mutatott be nemzetközi orvosi konferencián.

A Hungexpon 2018 októberében rendezett nemzetközi orvosi konferencián és kiállításon a Gáspár Medical Center (GMC) bemutatta az új hazai fejlesztésű SAFE lézer berendezések alkalmazásával szerzett tapasztalatait, a több mint 10 éve folyamatosan fejlesztett, kidolgozott és jól bevált módszereket. Dr. Gáspár Lajos és Dr. Tóth Máté a tudományos konferencián 400 fős hallgatóság előtt előadásában mutatta be az új SAFE lézereket és azok széleskörű alkalmazási lehetőségeit.

Mint említették a „ SAFE lézer orvos a családban” , mivel az új és világszabadalomnak számító magyar technológia jóvoltából a betegek maguk is megvásárolhatják a töltőtollnál alig nagyobb készülékeket és szakszerű orvosi iránymutatás és betanítás esetén ezután otthon saját maguk nagy biztonsággal és hatásosan alkalmazhatják. A lágy lézerek 4 alapvető hatása a biostimuláció (gyógyulási folyamatok serkentése), a fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és a photodinamikus effektus. Az SL 150-es készülék piros színű gyógyító fénye 2-3 cm-re, az SL500-as infra készülék fénye 8-10 cm mélyre hatol a szövetekben. Ilyen mélységig fejti ki a lézerfény gyógyító hatását. Kiemelték a lézerek fogászati és szájsebészeti alkalmazását (ínysorvadás kezelés, implantátumok csontosodása stb.), de emellett elsősorban a különböző ízületi fájdalmak, mozgásszervi kórképek kezelésében (derékfájás, térdfájdalom, ízületi gyulladás, porckopás stb.), bőr- és kozmetikai problémák esetén (ekcéma, pattanások, ráncok stb.), az allergiás tünetek enyhítésére, megelőzésére (szénanátha, asztma stb.) vált be az eszköz. Emellett kiválóan teljesít sportsérülések kezelésében (izomhúzódások, izom- és ínszalag sérülések stb.) emiatt számos magyar válogatott csapat használja különböző sportágakban. Fülpanaszok esetén (fülzúgás, fájdalom, gyulladás stb.), valamint kiemelkedően hatásos fekélyek, hámsérülések kezelésében (lábszárfekély, cukorbetegek sebgyógyítása, herpesz, afta, zúzódások stb.).

Dr. Tóth Máté SAFE lézer előadása a konferencia teremben

Dr. Gáspár Lajos és munkatársai a Dental World „Implant show” keretében a Hungexpo nagycsarnok 2400 látogatója előtt felállított „üvegműtőben” a gyakorlatban élő betegkezelést mutattak be: APDT kezelés piros fényű SAFE lézer berendezéssel az ínysorvadás és implantátumok kezelésére. Felhívták a figyelmet a SAFE lézer kedvező alkalmazási lehetőségeire az ínysorvadás komplex terápiájában, valamint a fogászati implantátumok beültetése és a csont pótlási eljárások alkalmazása esetén. SAFE lézert alkalmaznak a GMC Babaváró programja keretében is.

Dr. Gáspár Lajos és munkatársai az üvegműtőben

A GMC munkatársai a tudományos konferencia és kiállítás „High Tech Show” keretében tartott orvos és asszisztens továbbképzésen is ismertették a SAFE lézer technológia világraszóló újdonságát. Az elmúlt 4 év alatt számos orvosi szakterületen több, mint 300.000 pácienst kezeltek ellenőrzött körülmények között a SAFE Lézer referencia kórházakban. A kezelések tapasztalatai és a klinikai adatok alapján igazolódott, hogy a készülékek megfelelnek a lágylézerekkel szemben támasztott elvárásoknak. Gyógyászati szempontból hatékonyan használhatóak, műszaki szempontból megbízható a működésük, önmagukban vagy kiegészítő terápiaként is hatékonyan használhatóak. Mint az 1960 óta ismeretes, a lágylézerek alkalmazása fájdalom mentes, rendszeres használatukkal a megadott betegségcsoportok gyógyulási ideje lerövidül és az elmúlt 58 év alatt káros mellékhatást nem tapasztaltak. 37 ország, 81 orvostudományi egyetem részvételével, 230 lektorált, tudományos folyóiratban publikált kutatás eredménye jelent meg lágy lézerekkel végzett vizsgálatokról, melyek szerint a lágylézer terápia 80-95%-ban hatásos eljárásnak bizonyult. Másik tudományos vizsgálat pedig bebizonyította, hogy a lágylézer fájdalomcsillapító hatása megegyezett a diclofenak fájdalomcsillapító gyógyszer hatásával.

Lézeres továbbképzés - „High Tech Show”

A SAFE lézer az a lézerkészülék, melyet nemcsak az orvosi és fogorvosi rendelőben az orvosok és az asszisztensek, szájhigiénikusok használhatnak, hanem most már a betegek maguk is megvásárolhatják ezeket. A Gáspár Medical Centerben nemcsak megvehetik a készülékeket, hanem megfelelő személyes, iránymutatást is kaphatnak a szakszerű használathoz. Mert a megfelelő betanítás, oktatás és útmutatás után a páciensek otthonukban is saját maguk sikeresen és biztonságosan használhatják a sokoldalúan alkalmazható SAFE lézert. A készülékeknek a világon egyedülálló szemre-biztonságos optikai rendszere teszi lehetővé az otthoni felhasználást.