Weborvos.hu
 • Pollen
  • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

   Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

  • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

   OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

  • OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

   OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

 • utazás
  • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

   Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

 • napártalom
  • A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

   A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

  • Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

   Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

  • Rendszeresen kell használni a fényvédőt

   Rendszeresen kell használni a fényvédőt

Kásler: fókuszban a sürgősségi betegellátás és a kórházi fertőzések

Lapszemle 2018.05.27 Forrás: hirado.hu Szerző:
Kásler: fókuszban a sürgősségi betegellátás és a kórházi fertőzések

A kórházi fertőzéseknél meg kell nézni, hogy a feltételek hiányáról, vagy az orvosi szakma szabályainak be nem tartásáról van-e szó.

Megerősítené az alapellátást, tisztázná az orvosok jogi viszonyait és a népegészségügyre helyezné a hangsúlyt Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere. "Az életem eddig részében emberekkel foglalkoztam egy nagyon súlyos betegség gyógykezelésével és most ugyanazt folytatom, kiterjesztve, mert a tevékenység központjában nemcsak az ember egészsége van, hanem mindez  ami emberré teszi az embert" – mondta  Kásler Miklós a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság adásában, amelyet a hirado.hu foglalt össze.

Arra a kérdésre, hogy felkészült-e a politikai támadásokra, úgy  válaszolt, mindenkitől várja az észrevételeket, javaslatokat. „Ígérem hogy mindenkit végig hallgatok, és csak arra tudok reagálni, aminek van tartalma, felhasználható mondanivalója, amely az értékek megteremtéséhez hozzájárul” – fogalmazott.

...

Részletesen beszélt az egészségügyet érintő terveiről. Elsődleges szempont a sürgősségi betegellátás megerősítése, valamint a kórházi fertőzések kezelése. „Mindkét területen már előkészületeket tettünk és van elképzelésünk mit tudunk gyorsan meglepni,” – fogalmazott. A népegészségügy is nagyobb hangsúlyt kap az új kormányban mert az életminőségre is kihatással van, a családok életére, a gyerekvállalására.

Azokban a betegségcsoportokban, amelyben a legmagasabb a halálozási ráták, nemzeti programokat indítana az országos intézetekre támaszkodva. Ezek között a keringési-, mozgásszervi betegségeket valamint az onkológiát emelte ki.

A kórházi fertőzésekről elmondta, hogy ez nagyon összetett a probléma, nehéz egységes választ adni, mert rendkívül eltérések vannak az egészségügyi intézmények között.  Meg kell nézni, hogy a feltételek hiányáról, vagy pedig az orvosi szakma szabályainak be nem tartásáról van-e szó.

További részletek a riportban.

Legolvasottabb cikkeink