• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

   Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

 • EBP
  • Megújul az országos pulmonológiai intézet

   Megújul az országos pulmonológiai intézet

  • Mitől lesz szuper a szuperkórház?

   Mitől lesz szuper a szuperkórház?

  • Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

   Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

 • EESZT
  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

  • EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

   EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

barátom sikertelen a lányokkal

Orvos válaszol 2013.01.11 10:03 Szerző: Fodor Mónika pszichológus

Üdvözlöm!
Egy olyan dologra szeretnék választ és megoldást találni, amely egy barátomat érint és nagyon szeretnék segíteni neki...
A barátom 26 éves, jóképűnek mondható, rendezett családi háttérre, elég jó munkája, autója van, jól öltözködik, szülőktől külön lakik. Viszont még életében nem volt barátnője, akivel akár egy hónapot együtt lett volna, holott intenzíven próbál ismerkedni!...

... Hosszasan tudnám ecsetelni a különböző eseteket, viszont inkább az általunk, a barátai által levont következtetéseket sorolnám fel:
Nem tud a lányokkal bánni, határozatlan amikor lépnie kell valamit, elmondások alapján nem tud csókolózni, úgy ér a nőkhöz, úgy simogatja őket, hogy szinte hozzájuk se ér, többször mondták már neki hogy nem férfias. Éppen ezért van, hogy 2 hét randizás után szinte mindenki otthagyja. Ezeket a dolgokat Ő mindig kimagyarázza, a másik felet tünteti fel hibásként és mentegeti magát, majd úgymond szánalmassá teszi magát az említett lányok előtt a magyarázkodásával, többször vált már el úgymond haraggal ezekkel a lányoktól e miatt. Ha finoman vagy sokszor egyértelműen a tudtára adtuk, hogy mit hogy nem kéne vagy kellett volna és min változtasson azt is kimagyarázza és nem hallgat ránk...
Ezen kívül ami tény, hogy szinte betegesen hazudozik a barátainak is hétköznapi dolgokról pl: miért késett el valahonnan, vagy miért nem tud menni valahova stb... E miatt nem nagyon lehet rá számolni, nem tud egyértelműen semmire igen vagy nemet mondani.
Ezen kívül korához, végzettségéhez, munkájához képest nagyon komolytalan, szeret idiótaságokról beszélni, mindent elviccelni.
Amit még fontos információnak tartunk megemlíteni, hogy egyedüli gyerek, nagyon függ az anyukájától, többször beszélnek telefonon egy nap és azt is tudjuk "elszólások" kapcsán, hogy az anyukája vagy a szülei mindketten beleszólnak a nő ügyeibe is, hiszen beszámol róluk.
Ezek miatt nagyon aggódunk érte, hiszen a lányokkal való sikertelensége miatt egyre elkeseredettebb és nem szeretnénk, hogy depresszióba essen e miatt, de mivel egyszerűen nem látja azt, hogy benne van a hiba e miatt nem tudunk rajta segíteni. Azt szeretném megtudni, hogy vajon mi miatt lehet ilyen a viselkedése, de leginkább azt, hogy hogyan tudnánk segíteni rajta!
Válaszát köszönöm !


VÁLASZ


Barátjuk felnőtté válása elakadt a párkapcsolatok kialakításában, a felelősségvállalásban. Az erő anya- gyerek kötődés is hátráltathatja ezt a folyamatot. Javasolják, hogy keressen fel pszichológust, aki segíthet a problémák feltárásában.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink