• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

   Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

 • EBP
  • Megújul az országos pulmonológiai intézet

   Megújul az országos pulmonológiai intézet

  • Mitől lesz szuper a szuperkórház?

   Mitől lesz szuper a szuperkórház?

  • Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

   Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

 • EESZT
  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

  • EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

   EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

elkeseredett

Orvos válaszol 2013.12.27 19:25 Szerző: Fodor Mónika pszichológus

Tisztelt Doktor †r/Holgy

Egy 28 eves no vagyok. 100%-ig bitztos vagyok benne, hogy szocialis fobiaban szenvedek. Nagyon zarkozott vagyok. Nehezen ismerkedek, nincs ombizalmam egyaltalan...

... 5 evvel ezelott kikoltoztem Angliaba, es azota rosszabodott a helyzet, mivel egy szot sem beszeltem angolul folyton menekultem az emberek elol, pl a munkahelyen,vagy uzletekben nehogy hozzam szoljon valaki. Nem nagyon vannak barataim sem. Az unokatestverem es a noverem is kint el, talan ezert nem vagyok annyira maganyos. De nem is ez a legnagyobb problemam. Korulbelul 2-3 eve kezdodott. Felszedtem jo par kilot, es az emesztesem nagyon rossz lett. Folyton osssze kellett szoritanom a fenekemet (pl.: munkahely, bolt,) nehogy elszellentsem magam. Aztan egy nap hiaba szoritottam akkor is hangot adott ki a fenekem, pedig biztos vagyok benne, hgy nem jott ki semmi belgaz,, de megis adott ki valami zajt a fenekem. Ez a mai napig igy van, ha kell szellentenem, es szoritom ahogy csak tudom, megis valami hang hagyja el a fenekem, de termeszetesen semmilyen szag nem koveti, mert tenyleg nem szellentek. Van ugy, hgy ha kellemetlen helyzetbe kerulok(nekem nem kell sok ehhez, eleg ha mogottem all valaki vagy beszelgetest kezdemenyez) ugy erzem szellentenem kell (meg ha elotte nem is ereztem vagy eppen nem vagyok felpuffadva akkor is), ingert erzek ra, es van ugy, hogy szoritanom kell a szituacio kozben, es akkor zajt ad ki a fenekem, es mindenki azt hiszi hogy szellentetttem (hallottam mar olyat, hogy valakinek vizelesi ingere van kellemetlen szituacioban). Legszivesebben elsulyednek. Azt sem birom elviselni ha allnak a hatam mogott. Uzletben a sorban allas ánagy problemat okoz. áNagyon kellemetlen. Teljesen ellehetetlenit az eletemet ez a dolog. Az emberek a munkahelyen sokszor undorodva tekintenek ram, van olyan aki csufol is. Szellentos hangokat ad ki ha meglat. Sokan ki is nevetnek. Nagyon szenvedek. Vannak almaim, amiket ugy erzem ez a problema miatt soha nem fogok elerni. Meg soha senkinek nem mertem errol beszelni, mert annyira szegyellem. Kerem, adjon tanacsot hova forduljak ezzel a problemaval?!! Nem akarom igy leelni az eletem! Az onbecsulesem sehol sincs. Mit tegyek???????
Valaszat elore is koszonom!


VÁLASZ


A puffadás leggyakrabban étrendváltoztatással, gyógyszerrel, vagy kevesebb levegő nyelésével kezelhető. Vezessen étkezési naplót, és figyelje meg, mely ételek okozzák a tüneteit. Ha a gázképző ételeket kerüli, az jelentős megkönnyebbülést hoz. Amennyiben szorongás okozza a túlzott levegőnyelést, próbálja ki valamelyik stresszkezelő módszert (pl. jóga, meditáció, hobbi). Kerülje a magas zsírtartalmú élelmiszereket, hogy csökkentse a puffadást.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink