• Ónodi-Szűcs
  • Az államtitkár egy követelést tud teljesíteni

   Az államtitkár egy követelést tud teljesíteni

  • Megújul a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház

   Megújul a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház

  • Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

   Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

 • EBP
  • EBP: az Uzsoki Kórház is fejleszthet

   EBP: az Uzsoki Kórház is fejleszthet

  • Tényleg lesz új egészségügyi struktúra a fővárosban?

   Tényleg lesz új egészségügyi struktúra a fővárosban?

  • Kardiológiai rehabkórházzá alakítják a Szent Ferencet

   Kardiológiai rehabkórházzá alakítják a Szent Ferencet

 • EESZT
  • EESZT: Féltérden volt, de működik

   EESZT: Féltérden volt, de működik

  • Nagykorúsítani kellene a betegeket

   Nagykorúsítani kellene a betegeket

  • Hogy hogy áll az EESZT? Bizony leáll(t)

   Hogy hogy áll az EESZT? Bizony leáll(t)

Veszprémi kórház vs. háziorvosok

Regionális hírek 2012.09.19 11:03 Forrás: MTI

A háziorvosok ellenállása miatt nem indult el a központi ügyeleti rendszer Veszprémben.

Veszprém egészségügyért felelős alpolgármestere szerint csaknem 50 háziorvos nem tartja megfelelőnek a megyei kórházban a feltételeket, ezért nem hajlandó részt venni a központi ügyeleti rendszerben. Némedi Lajos (Fidesz-KDNP) ezt azzal kapcsolatban mondta el, hogy a Cholnoky Ferenc kórházban félmilliárd forintos beruházással - melyhez az Európai Unió biztosított forrásokat - elkészült az új sürgősségi részleg: itt kellene működnie szeptember elsejétől a központi ügyeleti rendszernek, melybe a háziorvosi szolgálat is integrálódott volna.

Az alpolgármester az MTI érdeklődésére közölte, az alapellátásban résztvevő 49 orvos beadványt fogalmazott meg, miszerint az orvosszakmai feltételek nem biztosítottak az ügyelet ellátásához a kórházban; képviseletükkel egy ügyvédi irodát bíztak meg.
Hozzátette: a megoldás érdekében az önkormányzat tárgyalásokat kezdett az ügyvédi irodával és a kórházzal. Kitért arra, szerződésben vállalták, hogy az új sürgősségi részlegbe "viszik" a háziorvosi ügyeletet.

Rácz Jenő, a megyei kórház főigazgatója az MTI-nek azt mondta: a város támogatta a sürgősségi osztály létrejöttét erkölcsileg és anyagilag is, a megállapodásban pedig az szerepel, hogy a projekt befejező szakaszában a központi ügyelet beköltözik a kórházba. A beruházást átvették, tehát minden olyan feltétel adott, ami a működéshez szükséges - szögezte le a főigazgató. Véleménye szerint nincs miről tárgyalni, hiszen eldöntött tény, hogy a központi ügyelet a kórházban működik tovább, s azt öt évig ott fenn kell tartani. Ha ez nem így lesz, a támogatást vissza kell fizetni, a kórház nem kapja meg az eredeti feltételek szerint a finanszírozást a sürgősségi osztályhoz, s kizárják a többi projektből, ami a veszprémi kórház esetében tízmilliárd forint pályázati forrás elvesztését jelentheti - folytatta.

Az MTI megkereste a háziorvosok képviselőjét, Kovács Róbertet, de ő nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

 

ÁNTSZ: zavartalan a veszprémi központi háziorvosi ügyeleti ellátás

Zavartalan a veszprémi központi háziorvosi ügyeleti ellátás a központi ügyelet jelenlegi telephelyén - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán az MTI-vel. Az ÁNTSZ közleménye szerint az alapellátási intézet az illetékes kistérségi népegészségügyi szakigazgatási szervhez fordult, kérve a működési engedélyben a telephely módosítását. Új veszprémi telephelyként a Kórház utca 1. számot jelölték meg, amely a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt. telephelye is. A rendelők helyszíni szemléje befejeződött, a minimumfeltételeknek megfelelnek, a szakdolgozói létszám és a képesítések is megfelelőek - írta az ÁNTSZ. A működési engedély módosítására irányuló eljárás viszont még nem zárult le, mert hiányoznak a háziorvosok által aláírt közreműködői szerződések - tették hozzá. Amint aláírták a szerződéseket, az ügyelet az új telephelyre költözhet. Addig is a veszprémi központi háziorvosi ügyeleti ellátás - érvényes működési engedély birtokában - Veszprémben, a Cserháti lakótelep 1. szám alatti rendelőben zajlik - olvasható a közleményben.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink