• nátha
  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

 • melanóma
  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

  • 10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

   10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

 • egynapos sebészet
  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

Mit tehet a kopaszodás ellen?

Egészségmagazin 2021.04.21 Forrás: (X)
Mit tehet a kopaszodás ellen?

Milyen módszerek és eljárások állnak rendelkezésére ahhoz, hogy végleg felszámolja a kopaszodást, és újra magabiztosnak érezze magát?

Hajvesztése egyre intenzívebbé vált az utóbbi időben? Kíváncsi rá milyen módszerek és eljárások állnak rendelkezésére ahhoz, hogy végleg felszámolja a kopaszodást és újra magabiztosnak érezze magát?

Az alábbiakban kitérünk a hajvesztés lehetséges okaira és részletesen beszámolunk arról is, hogy a kopaszodás elleni harcot milyen módszerekkel veheti fel a leghatékonyabban, amely közül az egyik lehetőség a hajbeültetés. Ezen módszer hatékonyságát pedig a hajbeültetési eredmények bemutatásával igyekszünk alátámasztani.

A hajhullás okai

A hajhullás alapvetően teljesen természetes folyamatnak tekinthető, hiszen naponta veszítünk hajszálakat. Egészen addig nem beszélhetünk tényleges hajvesztésről vagy kóros hajhullásról, amíg a naponta kihullott hajszálak mennyisége nem haladja meg a százat. A hajvesztés hátterében számos ok húzódhat meg. Helytelen táplálkozás, egyes betegségek (gyulladásos betegségek, pajzsmirigy betegségek, mellékvese túlműködés), férfiaknál többnyire hormonális okok, nőknél akár hormonális változások (terhesség, klimax) is beindíthatják a hajvesztés folyamatát, ugyanakkor olyan egyszerű okok is a hajállomány megritkulásához vezethetnek, mint a túlzásba vitt fodrászati kezelések vagy a túl szoros hajfonat.

Milyen módszerek és technikák állnak rendelkezésre a kopaszodás ellen?

A hajhullás elleni küzdelemben számos iparág meglátta a lehetőséget, ezért mára már rengeteg termék (hajvitaminok, hajápolók, pakolások, hajnövesztő szerek, hajszeszek) és szolgáltatás (pl. mezoterápia) áll a páciens rendelkezésére. Fontos azonban megjegyezni, hogy a megfelelő kezelési mód megválasztásához elengedhetetlen a hajvesztés hátterében álló valódi okok feltárása. Ehhez sok esetben laboratóriumi vizsgálatok és mikrokamerás fejbőr és hajvizsgálat is szükséges.

Sajnos a piacon jelen lévő rengeteg termék közül számos olyan akad, amely az ígéret ellenére nem hogy nem javít a helyzeten, de sokszor a meglévő hajállománynak is kárt okoz.

A már esztétikai problémákat okozó, bizonyítottan nem átmeneti jellegű kopaszodás ellen az egyetlen hatékony és végleges megoldás a hajbeültetés.

Miért érdemes a hajbeültetést választani?

A hajtranszplantáció fájdalommentes beavatkozás, mely az átültetett hajszálak mennyiségétől függően egy, de legfeljebb két napos sebészeti beavatkozás keretein belül elvégezhető. A legmodernebb hajátültetési technikáknak köszönhetően nincs seb és maradandó heg képződés, valamint a fejbőr regenerációja mindössze 7-12 napot vesz igénybe. A beavatkozásnak köszönhetően a hajállomány sűrűségében bekövetkezett változás már 6 hónap elteltével igen látványos.

Milyen hajbeültetési technikák vannak?

A HIMG hajbeültetési klinika az egyetlen olyan hajgyógyászati központ Magyarországon, ahol a páciens három féle hajbeültetési technika közül választhatja ki a számára legideálisabbat. Mindhárom technika a legmodernebb eljárások közé tartozik, ugyanakkor a hajkivételi eszközt illetően vannak különbségek.

Az úgynevezett FUE (Follicular Unit Extraction) eljárás során egy 1,0-1,2 mm vékonyságú tűvel vágják körbe a hajszál csoportokat, majd ezután a hajbeültető szakorvos a fejbőrön ugyanakkora lyukat ejtve beülteti a hajszálakat – hajtüsző egység mely 2-3, vagy akár 4-5 hajszálat is tartalmazhat - a hajhiányos területre.

A FUE safe vagy más néven FUE 2 módszer, a FUE eljárástól annyiban különbözik, hogy a hajszál csoportokat kisebb precíziós eszközökkel nyerik ki a donor területről, így a hajbeültetés helyén keletkező apró pontoknál még kisebb, szabad szemmel szinte észrevehetetlen nyomot hagynak.

Hajbeültetés eredménye: 3000+ beültetett hajszál (forrás: himgeurope.com)

A HIMG Klinika által kifejlesztett, év terméke díjat elnyert SHE (Single Hair Extraction) módszer azonban a legkorszerűbb hajbeültetési eljárás, mely a FUE módszeren alapszik, ugyanakkor a kisebb méretű, 0,5-0,8 mm-es tűknek köszönhetően a hajkinyerés során ejtett apró nyílások hozzávetőleg egy hét, de legfeljebb 10 nap alatt nyomtalanul eltűnnek, ugyanúgy, mint a kisebb tűszúrások nyomai. Nincs vágás és varrás, valamint hegesedés a páciens fejbőrén.

További kérdés esetén keresse fel a HIMG Hajbeültetési Klinika weboldalát.

Minőségi hajbeültetést 2021-ben is csak a HIMG Hajbeültetési Klinikától!

Legolvasottabb cikkeink