• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Richter Egészségvárosok: összeszűrték a kórházpénzt

Egészségmagazin Forrás: Weborvos

Ezerötszáz esetben hívták fel a figyelmet további vizsgálatok vagy kezelések szükségességére.

A Richter Gedeon Nyrt. négy éve indította útjára, Egészség ezreknek, milliók a kórháznak" felhívással a Richter Egészségváros országjáró egészségnevelő programsorozatát, amely ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadásokkal, ismeretterjesztő előadássorozattal, tornával, színpadi műsorral, családi és gyermekprogramokkal várta a helyi lakosokat. ,,A Richter Egészségváros célja, hogy mindenki egyszerre tehessen valamit saját maga egészségéért és városa egészségügyének fejlesztéséért. A Richter ennek érdekében minden városban 2.000.000 forint adományt ajánl fel a helyi kórház számára, melyet minden látogató személyesen növelhet a rendezvényen való részvételével és a szűrőprogram bármely elemében való részvételével aktivitásonként további 300 Ft-tal."- nyilatkozta Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és PR vezetője.

Idén Hódmezővásárhely, Sopron és Szolnok vált egy-egy napra az egészség városává, ahol közel nyolcezer lakos látogatott el a nagyszabású szűrőprogram sorozatra. Az ingyenes szűrésekre és tanácsadásokra óriási az igény, amely az érdeklődők sokaságából is mérhető, így a három helyszínen összesen 12.961.200 Ft összegű támogatás került a kórházakhoz, azaz a lakosság aktív részvételével megduplázta a Richter alapadományát.

A hódmezővásárhelyiek egészségtudatossága és összefogása kiemelkedő volt a sorozatban, ami számokra fordítva több mint 5,2 millió Ft-ot jelentett. Ezzel az eddig 23 alkalommal megrendezett Richter Egészségváros Program második legnagyobb összegű adományát vehette át Dr. Kallai Árpád, az Erzsébet Kórház- Rendelőintézet főigazgatója. A soproni lakosok is megmutatták, hogy mennyire összetartóak, az egész napos szemerkélő eső ellenére is mintegy 2500-an ellátogattak a Városi Stadionba, és rekordot döntöttek az Egészségváros történetében: több mint százan jelentkeztek a Vöröskereszt sátrában véradásra.

Szolnokon a nagy hőség dacáraa szűrések mellett kiemelkedő létszámmal vettek részt a lakosok az előadásokon, az elsősegélynyújtás bemutatón és oktatáson is, köztük a hatszoros aerobik világbajnok Katus Attila is:,,Elsősegélynyújtással statisztikailag jó eséllyel találkozik az ember az élete során. Mivel időnk nagy részét a családunkkal, szeretteinkkel töltjük nagyon fontos, hogy mindent megtehessünk mások életének megóvásáért, megmentéséért. Mint életmódszakértő természetesen mindig a megelőzésben hiszek, testmozgásban és a szűréseken való részvételben, de nagyon fontosnak tartom, hogy ha újraélesztésre kerül a sor, akkor mindenki tudja a teendőt, hiszen minden másodperc számít ilyenkor."

Az Egészségváros Programon kellemes szabadtéri szombati családi programok mellett többek között prosztata-, csontritkulás- és bőrgyógyászati szűrést, vércukor-, koleszterinszint- és vérnyomásmérést végeztethettek el szakemberekkel a rendezvényre látogatók. A programnak komoly aktualitást ad a magyar lakosság egészségi állapota. Az életmód legalább 40%-ban befolyásolja az egészséges életkilátásokat, ezért fontos hangsúlyozni az egyéni felelősséget az egészségmegőrzésben. A Richter Egészségváros szűrésein résztvevők egészségügyi adatai — hasonlóan az országos átlaghoz — figyelmeztető képet adnak: nagyjából minden negyedik embernél mértek a normálistól eltérő eredményeket.

A három városbanelvégzett több mint hatezer szűrésből ezerötszáz esetben hívták fel a lakosság figyelmét további vizsgálatok vagy kezelések szükségességére. Az esemény védnöke Rudolf Péter színművész-rendező a rendezvények helyszínén személyes példával bíztatott az egészséges életmódra, Katus Attila aerobik világ- és Európa bajnok szórakoztató fitneszprogrammal várta a fiatalokat és az idősebbeket egyaránt. Az eseményre kilátogatók nemcsak Jaksity Kata műsorvezetővel, az Egészségvárosok háziasszonyával találkozhattak, hanem a Richter a Nőkért program részeként Rácz Zsuzsa íróval is.

Az Egészségváros szeptemberben újabb három helyszínre érkezik: Tatabányán, Egerben és Budapesten folytatódik a programsorozat. Részletes információt a www.egeszsegvaros.hu honlapon olvashatnak majd az érdeklődők.

Legolvasottabb cikkeink