• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

 • egynapos sebészet
  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

Újabb Egészségvárosok, újabb milliók

Egészségmagazin 2018.06.14 Forrás: Weborvos
Újabb Egészségvárosok, újabb milliók

Több mint 23 millió forint gyűlt össze a Richter Egészségváros tavaszi, nyár eleji rendezvényein.

Töretlen népszerűség kíséri a Richter Egészségváros eseményeit. A 2009-ben indult kezdeményezés idén tavasszal illetve nyár elején Szentendrén, Kisvárdán, Nagykőrösön és Salgótarjánban járt. A négy helyszínen több mint 10.000-en vettek részt az eseményen, 8000-nél is több szűrést végeztek el a programban résztvevő szakemberek. A helyiek aktivitásának köszönhetően pedig a 23 millió forintot is meghaladó adományösszeg gyűlt össze a helyi kórházak és rendelőintézet javára.

“Egészség ezreknek, milliók a kórházaknak”. A Richter Egészségváros mottója évről-évre egyre ismerősebben cseng. Az immáron 10. évében járó rendezvénysorozat célja az egészségtudatosságra nevelés mellett a prevenció népszerűsítése. A program egyik legnagyobb előnye, hogy egy helyen, egyszerre több fontos szűrővizsgálaton vehetnek részt az érdeklődők, ráadásul nemcsak lakhelyükhöz közel, hanem ingyenesen is.

A rendezvény népszerűségét a számok is igazolják. A program 2009-es indulása óta 65 városban közel 160 ezren vettek részt a Richter Egészségvárosokon. Ezalatt az eseményt segítő szakemberek több mint 144.600 szűrést végeztek el, ebből mintegy 33.460 alkalommal mértek figyelmeztető értéket.

Azt látjuk, hogy még mindig nagyon nagy szükség van az Egészségváros programra. Van olyan vizsgálat, ahol a résztvevők akár 50 százalékánál is olyan eredményeket találunk, amely indokolttá teszi, hogy az adott egyén utána továbbmenjen az alap- vagy a szakorvosi ellátásban, attól függően, hogy milyen típusú a problémája – fogalmazott Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok vezetője.

Az egész napos rendezvényre kilátogatók minden egyes aktivitásukért – szűrésen, tanácsadáson, előadáson való részvételért — 300 forintnak megfelelő adománypontot kapnak, az így összegyűlt összeg pedig hozzáadódik a Richter által minden alkalommal felajánlott 2 milliós alap adományhoz. A kezdetek óta eddig több mint 320 millió forintnyi adomány gyűlt össze. A felhasználási célok közt szerepel családbarát szülészet fejlesztése, csecsemő osztály bútorzatának, berendezéseinek megújítása vagy éppen réslámpa beszerzése.

A kezdeményezéshez indulása óta számos ismert személy csatlakozott. A Richter Egészségvárosra kilátogatók személyesen is találkozhatnak Radványi Dorottyával, Jaksity Katával, Szily Nórával, Almási Kittivel, Barabás Évivel, Béres Alexandrával vagy Abaházi Csabával. A sportolni szeretők pedig együtt tornázhatnak Katus Attilával. A programot fővédnökként támogatja Rudolf Péter, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész.

Idén tavasszal és nyár elején négy helyszínen – Szentendrén, Kisvárdán, Nagykőrösön és Salgótarjánban — járt a Richter Egészségváros. Mindegyik városban nagy érdeklődés kísérte a rendezvényt. A kisvárdaiak aktivitásának köszönhetően több mint 8,3 millió forint adomány gyűlt össze, ezzel az eredménnyel a legaktívabb 5 település közé kerültek a szabolcsiak. De méltán lehet büszke lakosainak részvételére Szentendre is, ahol 3,7 millió forint gyűlt össze, Nagykőrös, ahol sikerült a 6 milliós összeget is átlépni, valamint Salgótarján, ahol 5,1 millió forint lett az egész napos aktivitás eredménye.

 

 

 

 

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink