• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A Siemens a jövőbe fektet, a jövő kérdéseire válaszol

Hírek Forrás: Weborvos

A városok ökológiai lehetőségeinek feltárásáról rendeztek ma konferenciát.

A Siemens Magyarország „Fenntartható város – válaszok a jövő kérdéseire" címmel rendezett konferenciát 2011. június 16-án Budapesten a városok ökológiai lehetőségeinek feltárására, a köz- a magán- és a civil szféra törekvéseinek bemutatására, a fenntartható és környezetbarát megoldások megismertetésére. A rendezvényt a konferencia fővédnöke, Hutiray Gyula főpolgármester-helyettes nyitotta meg.

Világszerte minden második ember városban él, Európában már csaknem az emberek háromnegyede városlakó. A városokban formálódik a jövő, a városokban a környezetvédelemmel és fenntarthatósággal kapcsolatos témák alapvető realitások, amelyek hatással vannak az egészségre, a gazdaság működésére, a közösségek szerveződésére, fejlődésére.

A Siemens egész napos rendezvényén a résztvevők megismerhették a köz-, a magán- és a civil szféra olyan stratégiáit, programjait és gyakorlatait, amelyek segítenek a városoknak megfelelni a XXI. századi modernizáció, az urbanizáció és a demográfiai változások kihívásainak.

A rendezvény délelőtti programjában dr. Rácz András, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára, dr. György István, Budapest városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese, Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, Gémesi Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium főosztályvezetője és dr. Gerhard Sessing, a Siemens AG Mobility Divíziójának tanácsadó partnere a városokkal kapcsolatos aktuális környezetvédelmi, városfejlesztési, közlekedési és energiagazdálkodási kérdéseket járta körül.

A délelőtti sajtóbeszélgetésen James Watson, a European Intelligence Unit felelős szerkesztője és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója tájékoztatott a közösen végzett „Green City Index" független felmérésről, amely harminc nagyobb európai várost, köztük Budapestet hasonlítja össze a környezeti teljesítmény és a környezetpolitika tekintetében.

„Célunk az, hogy a városokról ne csak mint környezetvédelmi katasztrófákról lehessen beszélni. A vizsgálatokból az derül ki, hogy sok még a tennivaló a hatékony energiafelhasználás terén“ – mondta előadásában James Watson. A harminc vizsgált város rangsorában 17. helyen szereplő Budapest esetében a szakember a kedvező tömegközlekedési helyzetet emelte ki.

„A Magyarországon több mint százhúsz éve jelen lévő Siemens fokozatosan bővíti zöld portfólióját, aminek eredményeként idén várhatóan már több mint 300 millió tonnával csökkentheti károsanyag-kibocsátását"– mondta Dale A. Martin a konferencián.

A konferencián bemutatták a Sitraffic Epos-P elektromos töltőállomás-rendszert, amely egy parkolóórát, egy elektromos töltőállomást és egy információs rendszert egyesít magában. A résztvevők kipróbálhatták a Mobility Interactive Lab közlekedési szimulációs rendszert is, amely dubaii premierje után Európában Magyarországon debütált. Látható volt az eRUF Roadster Siemens elektromos sportautó, amelyet a Hannoveri Vásáron láthattak az érdeklődők először, idén áprilisban.

A konferencia második részében a Siemens AG szakemberei és elismert magyar szakértők mutattak be konkrét példákat a közlekedés, a megújuló energiák, az energiahatékonyság, az energiatudatos építkezés és a társadalmi összefogás tárgykörében.