• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Búcsú Grenitzer Judittól

Címoldal 2018.10.28 Forrás: Weborvos Szerző:
Búcsú Grenitzer Judittól

A Weborvos szerkesztősége, munkatársai, segítői, barátai fájó szívvel búcsúznak alapító főszerkesztőjüktől, Grenitzer Judittól.

Lapunk alapító főszerkesztője. Néhány órája már azt írhatjuk a neve mellé szomorúan, megrendülten: volt. Csendben ment el, ahogyan élt. Méltósággal, tartással viselte el a hosszú, lassan romboló betegséget. Egész szakmai életét az egészségügyi kommunikáció világában töltötte. Visszafogottan, szerényen, ügyeket, embereket szolgálva.

Schultheisz Emillel kezdve, miniszterek sorát segítette a médiumok világában. És ugyanígy újságírók, szerkesztők generációit is, szakmaisággal, barátsággal, szeretettel, törődéssel. Ez akkor se lett volna könnyű feladat, ha minden modern eszköz a rendelkezésére állt volna. De neki sikerült egyetlen telefonnal és óriási szívvel...

Az egészségügy és a lakosság közötti információs aszimmetria bármikor feszültséget generál, vitát, botrányt robbant ki, amelyre reagálni kell. Elsősorban a megoldást, a segítséget kell keresni, és csak utána a magyarázatot. Judit széleskörű tapasztalata, szakmai tájékozottsága, jó személyisége, türelme, empátiája miatt rendkívül alkalmas volt a feladatra. Ugyan az ő pályáját (mint szinte mindannyiunkét) is két részre választotta a társadalmi gazdasági rendszerváltozás, de az új és gyakran cserélődő vezetők is igényt tartottak a munkájára. Azután lassan megérett az idő a változtatásra is, hiszen gyökeresen átalakultak a médiumok, előtérbe került a kábeltelevíziózás, megjelentek az internetes portálok, újságok szerveződtek a világhálón. Másfelől erősödött az egészségügy területén is a politikai kormányzás követelménye, ami mind a szóvivőket, mind az újságírókat erős kihívás elé állította. A szakmai tájékoztatás helyére gyakran bekúszott a médiumokba a politika a maga harcos megosztottságával.

Ezekben az években zajlott a magyar gyógyszeripar átalakulása. A mély válságban vergődő debreceni BIOGAL Gyógyszergyár a TEVA tulajdonába jutott, és hatalmas fejlődés vette kezdetét.  A kereskedelmi koordináció és marketing egy zseniális szakember, Rózsa András kezébe került. András előrelátása, támogatása és Judit szakértelme együtt hozták létre a Weborvost, amelynek szakmai szervezése, irányítása a portál függetlenné válása után is, a közelmúltig Judit feladata volt. Rendkívül jó szakmai, emberi, baráti közösséget alakított ki, amely mind a mai napig él, dolgozik. És ezt az elmúlt évtized változásainak tükrében igazán nagyra értékelhetjük. Hogy milyen színvonalon, azt ítéljék meg az olvasók.

Hosszú szakmai pályája, megnyerő személyisége, informáltsága, bölcsessége egyaránt predesztinálta őt az egészségügyi újságírók doyenje kitüntető címre, amely ellen persze azonnal tiltakozott volna.

Ő egyszerűen csak volt, segített, meghallgatott, biztatott, tanácsot adott. És átadott valamit az emberségéből, szeretetéből, ami meglehetős hiánycikk a mai világban.

A Weborvos szerkesztősége, munkatársai, segítői, barátai fájó szívvel búcsúznak alapító főszerkesztőjüktől, Grenitzer Judittól.

Drága Judit, nyugodj békében!

 

Dr. Szepesi András

Belánszky Katalin

Bernáth Bea

Komornik Veronika

Sándor Judit

Suha Diána

Zöldi Péter