• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Pályázatokkal csaltak a János kórházban?

Lapszemle Forrás: Blikk

A feljelentést Kázmér Tibor akkori főigazgató tette - cáfol Havas Szófia. A kórház szerint az egész rágalom.

A nyíregyházi kórházban és Budapesten, a János kórház gazdálkodásával kapcsolatban is nyomoz a rendőrség. A kettő között az lehet az összefüggés, hogy Nyíregyházán korábban, a fővárosi intézményben pedig most igazgató Pintérné Gönczi Ágnes - írja a Blikk.

A János kórházban egy százmilliós felújítás furcsaságait kutatják a rendőrök, hogy valóban többször írt-e ki pályázatot ugyanarra a munkára az intézmény, és tényleg kétszer fizették-e ki a munkát. A lap birtokába került feljelentés szerint több esetben is ugyanúgy indokolták a többletmunkát: „Az épületen az átalakítás során érintett részeken a nyílászárókat cserélni kell, mivel azokat egyrészről baleset-, illetve életveszélyessé nyilvánították." Az indoklás azért is furcsa, mert ez a munka része volt a nagyobb megbízásnak.

Nyíregyházán pedig az Egészségügyi Holding Nonprofit Zrt. bejelentése alapján indult nyomozás. – A technikai raktár kapcsán sikkasztás és más gazdasági bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt tettünk feljelentést ismeretlen tettes ellen – erősítette meg Kiss Zoltán Tamás vezérigazgató.

– Gönczi Ágnest semmilyen hivatalos szerv nem kereste meg a korábbi tevékenységével kapcsolatban – állította Balázs Magdolna, a János kórház szóvivője. A mostani névtelen feljelentést pedig alaptalan rágalomnak tartják.

– A Főpolgármesteri Hivatal belső ellenőrzési osztálya kétszer is vizsgálta az esetet, de nem találtak semmit – mondta a szóvivő, és hozzátette: – A névtelen feljelentés szövege megegyezik azzal a beadvánnyal, amelyet korábban Havas Szófia, a fővárosi MSZP-frakció egészségpolitikusa nyújtott be a hivatalnak. Havas Szófia a kórház alkalmazottja, de azóta betegszabadságon van, hogy nem nyerte meg az orvosigazgatói pályázatot – jegyezte meg Balázs Magdolna.

– Nem én írtam a feljelentést, a hivatali beadványom pedig másról szól – cáfolta Havas Szófia a kórházat. Korábban 2007-ben hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás miatt indított nyomozást az ügyészség a János kórház ellen. A feljelentést akkor Kázmér Tibor főigazgató tette. A feljelentés szerint az intézmény felújítása, korszerűsítése során sorozatos törvénysértéseket követtek el a főigazgató megkerülésével. A revizori vizsgálat azonban a Főpolgármesteri Hivatal az akkori jelentésénél sem talált szabálytalanságot.