• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Szakdolgozói konferencia Debrecenben

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Továbbképzési pontot szerezhetnek a részt vevő szakdolgozók.

A „Juhász Zsuzsa Szakdolgozói Konferencia" nevet veszi fel Juhász Zsuzsa, az I. sz. Belgyógyászati Klinika néhai vezetőápolója iránti tisztelet jeléül a Debreceni Egyetem Orvos-és Egészségtudományi Centrum Egészségügyi Szakdolgozóinak Konferenciája, ahol első alkalommal adják át a vezetőápoló tiszteletére elnevezett emlékérmet.

A díjat az Orvos- és Egészségtudományi Centrum Ápolási Albizottsága évente egy olyan egészségügyi szakdolgozónak ítéli oda, aki munkájában kimagasló teljesítményt ér el, az ápolói, betegellátói hivatást magas szinten műveli, ezáltal a Centrum hírnevét öregbíti.

A hatodik alkalommal megrendezendő konferencia mára az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének, a legújabb szakmai ismeretek, kutatási eredmények átadásának egyik legrangosabb helyi fórumává vált. „Zsuzsa néni" emlékére, akinek életútja, munkássága hűen tükrözi az ápolói pálya iránti elkötelezettséget, az I. sz. Belgyógyászati Klinikán emléktáblát helyeznek el, amelynek avatását a kongresszus résztvevői élő közvetítés során kísérhetik végig.

A korábbi rendezvényekhez hasonlóan a kongresszus legfőbb üzenetei a minőség, új ismeretek szerzése és a meglévők átadása. A DE OEC Elméleti Tömbjében megrendezett kétnapos konferencia keretében 3 szekcióban folynak az előadások, amelyek során a résztvevők megismerkedhetnek az egészségügyi ellátó rendszer működését érintő aktualitásokkal, a minőségirányítási rendszer előnyeivel, valamint a szakellátás aktuális kérdéseivel, a szűrés, diagnosztika, terápia és rehabilitáció legújabb technikáival. Az egyes szekcióülések legjobb előadásait az eddigi szokásoknak megfelelően ez alkalommal is díjazásban részesítik, és az üléselnökök által legjobbnak ítélt előadások mellett a hallgatóság szavazata alapján közönségdíjban részesülnek a nap legjobb előadásai is.

Az Egészségügyi Szak- és Továbbképzési Bizottság minősítése alapján a konferencián való részvétel és a rendezvény zárása előtt a résztvevők által sikeresen teljesített teszt a szakdolgozók számára továbbképzési pont megszerzésére ad lehetőséget.

A konferencia fővédnökei: dr. Paragh György egyetemi tanár, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum elnöke, Rozsnyai Tibor, Juhász Zsuzsa unokaöccse, védnökei: dr. Fülesdi Béla klinikai centrumelnök-helyettes, egyetemi tanár, Dr. Tóth Zoltán egyetemi tanár, az Ápolási Albizottság elnöke és dr. Kincsesné Szónya Katalin, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezetének elnöke, valamint a kongresszus szervezőbizottsága reményei szerint a DE OEC Egészségügyi Szakdolgozók Juhász Zsuzsa Konferenciáján szerzett ismeretek, tapasztalatok – a korábbi évekhez hasonlóan - a gyakorlatban hasznosulva az intézményben folyó szakmai munka színvonalának további emelését, a még eredményesebb betegellátást fogják szolgálni.

A konferencia helyszíne: Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum
Elméleti Tömb Előadó
Debrecen, Nagyerdei krt. 98.

A konferencia időpontja: 2011. június 17. (péntek) 8.00-15.40
2011. június 18. (szombat) 8.00-13.10

Emléktábla avatás helyszíne: DE OEC I. sz. Belgyógyászati Klinika
időpontja: 2011. június 17. (péntek) 9.30