• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Hosszan virágzó női egészség

Egészségmagazin Forrás: Weborvos

Májusban indul a kampány, gyógytornászok és szakorvosok segítik megtartani a sérülékeny női egészséget.

A belső harmónia, az önbizalom, a kisugárzás egy nő egészségének lényegét jelentik. Az élet legtermészetesebb folyamatai - a gyermekszülés és a változókor azonban áldozatot követelnek. Olyan változások következnek be testünkön, melyek nem csupán a látható, de a láthatatlan, intim szerveink, izmaink működését esetenként negatív irányba befolyásolják. Hogy a menopausa, ill. a gyermekszülés utáni egyre törékenyebbé, sérülékenyebbé váló egészséget és jó kondíciót minden nő megőrizhesse, az IBE Egyesület a Kontinenciáért májusban elindítja „Virágzó Női Egészség" elnevezésű kampányát, melynek keretein belül szakértők, gyógytornászok és ismert személyiségek járják az országot, hogy minél több hölgy tájékozódhasson, és kaphasson hiteles, hasznos információkat.


Az országos kampány és rendezvénysorozat Kari Bo, a Norvég Sporttudományi Iskola professzorának wellness programjára épül, aki tornagyakorlatok fejlesztésével és fizioterápiával foglalkozik. Programjának lényege a hölgyek általános kondíciójának megőrzése, kontinenciájuk megtartása, a gátizmok edzése. Az egyszerűen elsajátítható gyakorlatok otthon is elvégezhetőek, életkortól és tehetségtől függetlenül.


A program szakmai támogatását a Magyar Gyógytornászok Társasága biztosítja, akik vállalták, hogy segítséget és tájékoztatást nyújtanak az érdeklődők számára, hogy minél könnyebben el tudják sajátítani Kari Bo tornáját. Országos hálózatuk segítségével gyakorlatilag mindenki számára elérhetővé válik ez a program.


Vidéki rendezvényeinken szeretnénk arra bíztatni hölgytársainkat, hogy bizalommal keressék fel a programban résztvevő gyógytornász szakértőket, és szakítsanak időt, illetve teremtsenek lehetőséget egészségük megtartására, karbantartására! A rendezvénysorozat május 15-én indul Győrben, május 21-én Debrecenben folytatódik, ősszel pedig a következő nagyvárosokat keresi fel: szeptember 18. Szeged, október 2. Pécs és október 16. Miskolc.

A kampány arra is szeretné felhívni a nők figyelmét, hogy bizonyos kontinenciát érintő probléma esetén az orvossal való konzultáció és a családdal való együttműködés, az őszinteség akár a megoldás kulcsa is lehet. Csak így valósulhat meg az az együttműködés, mely lehetővé teszi a nők, anyák, nagyanyák számára, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb megoldást vagy éppen segédeszközt problémájuk orvoslására, állapotuk javítására.


Az érintett hölgyeket segíti továbbá a www.inkobe.hu honlap, ahol szakértők - gyógytornász és nőgyógyász - adnak választ az érdeklődők kérdéseire.

Legolvasottabb cikkeink