• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Legyen mindenkinek egészséges és sikeres időskora!

Egészségmagazin Forrás: Weborvos

Ez lehetne a mottója az Uránia Nemzeti Filmszínházban február 16-án csütörtökön rendezendő nyílt napnak.

A közelmúltban megalakult, orvosokból, művészekből, közéleti személyiségekből szerveződött Kor Kontroll Társaság azért jött létre, hogy megváltoztassa az idősödő emberekről alkotott képet, hogy, bebizonyítsa: az idős ember is képes aktívan befolyásolni, alakítani saját és környezete sorsát. A Kor Kontroll szeretné megmutatni: miként kell szépen és helyesen idősödni, hogy nem kell félni az öregedéstől, fontos viszont megőrizni testi és lelki egészségünket.


Elő a centivel! címmel február 16-án csütörtökön 10 órától este 6 óráig tartó rendezvényt szervez, amelyen előadások, szűrővizsgálatok és személyes tanácsadás várja a szórakoztató programok nmellett az érdeklődőket. A részletes program


Csaknem száz éve ismert, hogy a helytelen étkezési szokások, a nagy kalória, telített zsír és alacsony rost tartalmú ételek növelik a koleszterinszintet, valamint a szívbetegségek,a szívinfarktus kialakulásának kockázatát. Ezért a szervezők megmérik a résztvevők has körfogatát, hogy megjutalmazhassák, a legkarcsúbb nőt,illetve férfit.
Lesz divatbemutató középkorú és idősebb hölgyeknek, sztárparádé Csepregi Évával, Karda Beával, Csonka Andrással, a szolnoki különleges zászlóalj speciálisan kiképzett katonái pedig bemutatják: milyen akciókra képesek. Színpadra lépnek a Szent Imre kórház 30,40,70 kilót fogyott páciensei orvosukkal, Dr.Juhász Katalinnal együtt.

A délutáni szekcióüléseken szívügyeinkről, illetve az elhízással kapcsolatos betegségekről tájékoztatják a résztvevőket az orvos szakma kiválóságai: dr. Halmy László a Magyar Elhízás Tudományi Társaság elnöke, Dr. Zámolyi Károly a Magyar Kardiológiai Társaság elnöke, Dr. SidóZoltán a Magyar Honvédség főkardiológusa, Dr. Karádi István a III. számú Belgyógyászati Klinika igazgatója, dr.Kékes Ede az International Medical Center orvos igazgatója,és dr. Halmos Tamás egyetemi tanár.


A rendezvény a Super size me című szatirikus film vetítésével zárul ,amely arról szól, hogyan zabálják magukat halálra a tengerentúlon.


A rendezvényen hirdeti meg a Kor Kontroll Társaság a „ Nagyi főzi, az unoka is szereti !" egészséges ételrecept versenyt, a győztes recepteket kiadják.


Mégis kinek a terhe a túlsúly? Erre a kérdésre válaszolnak a plenáris ülés résztvevői: Rácz Jenő egészségügyi miniszter, Kökény Mihály népegészségügyi kormánybiztos , Bujdosó László országos tiszti főorvos, Svéd László vezérőrnagy, a Magyar Honvédség egészségügyi parancsnoka, Szilvásy István, a BM kórház, valamint Balogh Sándor, az Országos Alapellátási Intézet főigazgatója.

Legolvasottabb cikkeink