• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

A Fővárosi Szolidaritási Alap nyertes pályázatai

Hírek 2023.06.23 Forrás: MTI-OS
A Fővárosi Szolidaritási Alap nyertes pályázatai

Többek között akadálymentes szociális bérlakásokat, valamint támogatott lakhatást/lakóotthoni férőhelyet alakítanak ki fogyatékossággal élők számára.

A Fővárosi Szolidaritási Alap 2022. évi pályázatának 20 nyertes megvalósítója hivatalosan is bemutathatta projektjét a Fővárosi Szolidaritási Alap tegnapi nyitórendezvényén.

Karácsony Gergely, főpolgármester köszöntőjében elmondta, hogy a korábbi fővárosi szociálpolitikai törekvések egyik fontos hagyományát élesztették újjá azáltal, hogy újraindították a Fővárosi Szolidaritási Alapot. A főpolgármester beszédében reményét fejezte ki, hogy Fővárosi Szociális Közalapítvány a Fővárosi Önkormányzat támogatásából idén újabb, a korlátozott támogatási keret ellenére is hiánypótló pályázati kiírással jelentkezhet majd.

A Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Fővárosi Szociális Közalapítvány (FSZKA) 2022. december 19-én hirdette meg a Fővárosi Szolidaritási Alap 2022 című pályázatát, amelynek keretében fővárosi kerületi önkormányzatok és intézményeik, valamint kerületi önkormányzatokkal együttműködő civil szervezetek pályázhattak támogatásra. A pályázat keretösszege összesen 300 millió forint volt, melyre több mint 1 milliárd forint támogatási igény érkezett be – ismertette Misetics Bálint lakás- és szociálpolitikai főtanácsadó.

A nyitórendezvényen 7 önkormányzat, illetve önkormányzati fenntartású intézmény, továbbá 13 civilszervezet mutatta be projektjét. A Fővárosi Szolidaritási Alap által a nyertes pályázók többek között akadálymentes szociális bérlakásokat, valamint támogatott lakhatást/lakóotthoni férőhelyet alakítanak ki fogyatékossággal élő személyek részére. Lakhatási válsághelyzet kezelése érdekében bővül a jogi segítségnyújtás kapacitása, amellett, hogy új szociális bérlakások kialakítására sor kerül, ezzel is segítve a hajléktalanságba vagy annak szélére sodródott személyeket, családokat. A pályázat által a pszichiátriai és szenvedélybetegek szociális szolgáltatásának kapacitásbővítése és szolgáltatási palettája is bővülni tud, továbbá a párkapcsolati és családon belüli erőszak megelőzése, az áldozatok védelme és támogatása érdekében új védett lakásokat alakítanak ki, prevenciós szolgáltatásokat indítanak, illetve a bántalmazottak részére is tudnak új szolgáltatásokat nyújtani. A projektek megvalósítási időszaka 2023. április 1. - 2024. március 31.

A Fővárosi Önkormányzat 1996-ban hozta létre a Fővárosi Szolidaritási Alapot a szociális ellátások területén jelentkező területi egyenlőtlenségek csökkentése, a szociális szolgáltatások és pénzbeli ellátások fejlesztése, valamint a jóléti intézményrendszer hiányosságainak az enyhítése érdekében. Eredeti formájában a támogatási rendszer 2002-ig működött, majd hosszú kihagyás után, a Fővárosi Közgyűlés 2021 végén döntött a Fővárosi Szolidaritási Alap újraindításáról.

A támogatást nyert pályázatok listája a Fővárosi Szociális Közalapítvány honlapján elérhető.

 

Legolvasottabb cikkeink