• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

A legújabb innovációkat kínálják

Gyógyszerpiac Forrás: Weborvos Pro

Együttesen kell olyan kölcsönösen előnyös helyzetet teremtenünk, amelynek fókuszában a beteg van.

Legfontosabb, hogy a magyar betegek számára is elérhetővé tegyük a legújabb innovációkat - fogalmazta meg Andreas Woitossek, a magyarországi Janssen-Cilag közelmúltban kinevezett ügyvezető igazgatója a vállalat legfőbb célkitűzését. Mint elmondta: Közismert, hogy cégünknek közös gyökerei vannak a magyar gyógyszeriparral. Dr. Paul Janssen édesapja, Constant Janssen, aki orvos volt, a Richter-családdal kialakított személyes kapcsolatára építve alapított 1934-ben egy céget, amely a Richter Gedeon gyógyszerek kizárólagos disztribútora volt Belgiumban és Hollandiában. A cég neve akkoriban N.V. Produkten Richter volt - idézi fel a vele készült interjúban az igazgató. 

A közeljövő terveiről szólva elmondta: - az a célunk, hogy olyan „win-win" szituációt hozzunk létre az OEP-pel és az egészségügyi hatóságokkal, amelyben innovatív együttműködések kialakításával segítjük elő a betegek hozzáférését az új gyógyszerekhez. Szomorú, ha az egészségügyi kiadásokat költségnek tekintik, és nem a magyar gazdaság növekedését elősegítő makroökonómiai tényezőnek. Bizonyított tény, hogy az egészségipar élénkítheti a gazdaságot, erősítheti a középosztályt és stabilizálhatja a társadalmat.

A cég magyarországi szerepvállalásáról hozzátette: minden fontosabb klinikai kutatásunk jelen van Magyarországon, a tőlünk függetlenül működő Global Clinical Operations egységünk jelentős klinikai gyógyszerkipróbáló programokat futtat, ezzel is támogatva a betegeket, orvosokat, intézményeket és természetesen a mi globális kutatásainkat. De például úgy is részesei vagyunk a magyar gazdaság mindennapjainak hogy a Horvátországba, Romániába és más délkelet-európai országokban irányuló logisztikai tevékenységünk központja Magyarországon található, szintén üzleti lehetőségeket és gazdasági előnyöket nyújtva az országnak.

- Az orvosok és az egészségügy elsődleges döntéshozói a Janssen-Cilag számára meghatározó partnerek. Az elmúlt hetekben már találkozhattam pszichiáterekkel, hematológusokkal és a hepatológus és a bőrgyógyász szakma képviselőivel is. A velük való találkozás megerősített abban, hogy milyen magas szintű szakmai tudás koncentrálódik ebben az országban. A találkozások alkalmával én is megerősítettem irányukba a Janssen filozófiáját: az orvosokkal és minden egészségügyi dolgozóval transzparens és etikus partneri együttműködés keretében dolgozunk azon, hogy minél alaposabban megismerjék gyógyszereink nyújtotta terápiás lehetőségeket.

Egy közös célért dolgozunk, a betegekért. Együttesen kell olyan kölcsönösen előnyös helyzetet teremtenünk, amelyben a betegek igényeire fókuszálhatunk. Világosan meg kell mutatnunk a gyógyszereinkkel történő kezelések eredményét, és ennek elsődleges nyertesei a betegek.

A teljes interjú a Webovos Pro-n olvasható

Legolvasottabb cikkeink