• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Az MDOSZ új podcastja: Az egészség menőség

Hírek 2023.06.14 Forrás: MDOSZ - Weborvos
Az MDOSZ új podcastja: Az egészség menőség

Szó lesz a divatos étkezési irányzatról, fogyókúráról, ételérzékenységekről, a fenntarthatóságról.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének podcastjaiban a táplálkozással kapcsolatos legégetőbb témák kerülnek terítékre közérthetően, több szemszögből megközelítve. A félórás adásokban közös, hogy mindig szerepel benne dietetikus, de mellette lesz legalább két olyan beszélgetőtárs is, akik az adott témával kapcsolatban más nézőpontot hoznak be.

A műsorok messze túlmutatnak az egészséges táplálkozás népszerűsítésén, sokkal inkább vesznek górcső alá olyan jelenségeket, amelyek éppen az érdeklődés középpontjában állnak, legyen szó valamilyen divatos étkezési irányzatról, fogyókúráról, ételérzékenységekről vagy éppen a fenntarthatóságról.

Az első három rész épp ez utóbbi kérdéskörrel, a fenntartható táplálkozás irányzataival foglalkozik. A növényi alapú étrendek és a flexitáriánus táplálkozás jellegzetességeit és lehetőségeit a táplálkozástudományi szempontokon kívül élelmiszergyártói és fogyasztói oldalról is körbejárják. Ezt követően pedig olyan kurrens témákat dolgoznak majd fel, mint a (divat)fogyókúrák és a szuperfoodok.

Az első adás már visszahallgatható, a következő pedig augusztusban várható. A sorozatot ősztől havi rendszerességgel tervezi a szakmai szövetség.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink