• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Kitüntetéssel köszönte meg a támogatást a Vöröskereszt

Hírek Forrás: Weborvos

Ebben az évben többek között elismerésben részesült Göncz Árpád volt köztársasági elnök is.

A hazai legnagyobb humanitárius szervezet 1881. május 16-án alakult meg Esztergomban Magyar Szent Korona Országai Vörös-Kereszt Egylet néven. Ebből az alkalomból május 16-án, Nyíregyházán tartotta központi világnapi ünnepségét a Magyar Vöröskereszt. Ezen a napon azon önkéntesek, támogatók, vöröskeresztes munkatársak vehettek át kitüntetéseket, elismeréseket, akik segítik a Vöröskereszt humanitárius tevékenységét.  Az idei központi ünnepségen Dr. Göndöcs Zsigmond, a Magyar Vöröskereszt elnöke közel 100 kitüntetést adott át. Ebben az évben többek között elismerésben részesült Göncz Árpád volt köztársasági elnök és a Telenor is - tudatta a szervezet közleménye.

Az év támogatója elismerésben részesült Göncz Árpád volt köztársasági elnök, aki a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt elkötelezett támogatója. Göncz Árpád 2012-ben és 2013-ban is ötmillió forinttal támogatta a humanitárius szervezet ifjúsági és szociális tevékenységét.

Szintén az év támogatója elismerésben részesült a Telenor is. A Telenor és a Magyar Vöröskereszt 2013-ban kötött stratégiai megállapodást, amelynek fókuszában a katasztrófa-kezelési feladatokhoz kapcsolódó telekommunikációs együttműködés áll. A vállalat az informatikai eszközök, laptopok, táblagépek, okostelefonok adományozása mellett több okostelefonokon is működő alkalmazás fejlesztését támogatta.

A Humanitárius Települések IV. Országos Találkozójának Kocsord ad otthont május 17-én, szombaton. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település maga is büszkélkedhet a Humanitárius Település címmel. A Magyar Vöröskereszt 2007-ben alapította ezt az elismerést. Azok a települések nyerhetik el, akik segítik a nehéz helyzetben élőket, fontosnak tartják az egészségre nevelést, beleértve a véradásra mozgósítást, az elsősegély nyújtási ismeretek terjesztését, s mindezt a fiatalok bevonásával valósítják meg.

A cím megalapítása óta huszonhárom település nyerte el a díjat. Idén hét elismerést adnak át, Ostoros és Soponya településnek első alkalommal.

A Humanitárius Települések találkozójának célja elsősorban a jó gyakorlatok és tapasztalatok átadása, de folytatódik a két éve megkezdett hagyomány is, az elmúlt évi országos találkozót szervező település egy vándorbotot ad át Kocsord község polgármesterének, aki egy évig őrzi azt.

Legolvasottabb cikkeink