• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Megszólalt az elküldött igazgató politikus testvére

Lapszemle Forrás: nepszava.hu

A kormánypárti képviselő szerint egyértelmű, hogy testvérét azért távolították el, mert kifogásolt egy előnytelen szerződést.

Tiba István, Hajdú-Bihar megye balmazújvárosi körzetének kormánypárti képviselője a Népszava kérdésére bírálta testvére, a miskolci kórházigazgató, Tiba Sándor eltávolításának körülményeit. Arra is célzott, hogy a közösség érdekei helyett magánérdekeket helyeztek előtérbe a döntéshozók - írja a nepszava.hu.

...

Tiba István - civil foglalkozása szerint fogorvos és egészségügyi menedzser - szerint egyértelmű, hogy testvérét, Tiba Sándort azért távolították el a miskolci szuper kórház éléről, mert kifogásolt egy korábban megkötött, s az intézmény számára előnytelen szerződést.

Keddi számukban megjelent interjúban a leváltott igazgató azt állította: szakemberek számításai szerint 2006 és 2017 között a miskolci kórház másfél milliárd forinttal többet fizetett ki az onkológiai kezeléseket végző Medcenter Kft.-nek, mint amennyit a teljesítése alapján kellett volna, ráadásul valószínűleg elmulasztották a gépek rendszeres karbantartását és szervizelését. Emiatt a sugárkezelésekhez szükséges egyik részecskegyorsító tavaly tavasz óta üzemképtelen, miközben a szerződése szerint a magáncég ugyanúgy leszámlázhatta a szolgáltatást, mint egy működő berendezés esetén.

A kórház élére tavaly kinevezett Tiba Sándor egy gazdasági átvilágítás után - szavai szerint az Állami Egészségügyi Ellátó Központ illetékeseivel szóban egyeztetve - leállította a kifizetést, s ezzel úgy tűnik, egy védett "kör" tyúkszemére lépett, ami végül a bukásához vezetett. Politikus testvére, Tiba István is hasonló okokat emlegetett a háttérben, amikor válaszolt lapunk kérdéseire.

- Helyeselte bátyja döntését?

- Igen. Olyan szerződéssel volt problémája, amellyel szakmailag nem értett egyet. Magam is azt vallom, hogy az egészségügyre fordított állami forrásokat nem lehet cél magánvállalkozásoknak átjátszani!

...

Tiba Sándor eltávolítása után két nappal egy úgynevezett civil csoport alakult Miskolcon, amelynek tagjai azt követelik, hogy a megyei kórház korábbi igazgatóját, a KDNP-s Csiba Gábort helyezzék vissza az intézmény élére. "Lehet szeretni, vagy nem szeretni Csiba Gábort, de azt el kell ismerni: ért az egészségügyhöz, az intézmény, vezetéséhez, fejlesztéséhez, működtetéséhez.

Soha senki annyi pénzt fejlesztésre nem hozott a kórháznak, mint Csiba, neki köszönhetjük az ellátás kiszélesítését a részlegek, a műszerezettség, logisztika korszerűségét. Tudom, élt-halt a kórházért. Most itt a remek alkalom, hogy az őt leváltók elismerjék, tévedtek, nem szégyen az, sőt erény, és visszahelyezzék a kórház élére" - írta az ötletgazda.

További részletek a cikkben.

Legolvasottabb cikkeink