• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Agárdi gyerekhalál: elégedett a csodadoktor

Lapszemle Forrás: Borsonline

A kicsi másfél évesen mindössze 4,49 kiló volt, csont és bőr, akit legalább kilenc hónapon keresztül éheztettek szülei és nagyszülei.

A többség képtelen felfogni, mi vezethetett odáig, hogy egy teljesen egészségesen, jómódú családba érkező kisbaba olyan borzalmas halált haljon, mint E. Benjamin. A választ csak az agárdi család tudhatja, de ők nem beszélnek. E.-ék zárkózottan éltek, magas falakkal körbevett, erődszerű házukba kívülállónak nem volt bejárása. Elutasították a modern orvoslást, csak a természetes gyógymódokban hittek - írja a borsonline.hu.

A kis Benjit a családján kívül szinte egyetlen ember láthatta: a magát „bioenergetikusnak" és „parapszichológusnak" nevező természetgyógyász, M. Bertalan, akiben a kicsi szülei és nagyszülei szinte vakon megbíztak. Ő egy fekete gömbben végződő fémpálcával „energetizálta" a kicsit, ami azt jelentette, hogy a pálcát a teste felett húzogatta.

M. Bertalan egyébként a kilencvenes években katonatiszt volt, később elvégzett egy tanfolyamot, ezután lett természetgyógyász, holott sosem volt tagja a szövetségnek. A hozzá fordulók a bioenergetika, a reflux- és kandidabetegség ismerőjeként tekintettek rá, sokan – Benji családja is – orvosnak hitték. Neve előtt ugyanis egy „aposztrófos doktor" előtagot szerepeltetett, ami szerinte csupán tiszteletbeli cím. A nagypapa arról beszélt, hogy milliókat fizettek neki, ő azonban ezt tagadta.

– Elégedettek va­gyunk az ítélettel, amely kimondja, ügyfelem tevőlegesen nem járult hozzá a sértett halálához – mondta a Borsnak M. Bertalan ügyvédje, dr. Szabó Gyula. A lap kérdésére azt mondta: utoljára négy nappal a halála előtt kezelte a kicsit. Ekkor a gyerek már annyira legyengült, hogy hetek óta nem tudott szopni és gyakran habzott a szája.

M. Bertalan felfüggesztett börtönbüntetést kapott és öt évre eltiltották „bioenergetikusi" foglalkozásától. Az ügyész letöltendő büntetésért és végleges eltiltásért fellebbezett. Benjamin szülei és nagyszülei 15-15 évet kaptak emberölésért.

Legolvasottabb cikkeink