• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Az Emmi úgy csinált, mintha válaszolt volna

Lapszemle Forrás: index.hu

Bár a kérdésekre nem válaszoltak, kedden küldtek a portálnak a minisztériumból egy levelet a budapesti kórházfejlesztésekről.

Valami történt. Lassan két hónapja semmilyen, még a legártalmatlanabb információkra vonatkozó kérdéseinkre sem válaszolt az Emberi Erőforrások Minisztériuma, most viszont jött egy amolyan válaszféle.

A múlt héten egy interjút akartam készíteni a budapesti kórházátalakításokról, amit az interjúalany szívesen el is vállalt volna. Azért akartunk interjút, mert a vidékihez képest gyalázatos állapotban lévő budapesti kórházak helyzete valószínűleg több embert érint és érdekel, mint a civilek, Soros György, a CEU, Brüsszel és a menekültek együttvéve – írja Joób Sándor az index.hu portálján.

Rogán Antal több mint két éve jelentette be, hogy új "szuperkórházat" építenek Budapesten. Azóta mindössze annyi történt, hogy nagy nehezen találtak egy helyszínt az állítólagos új kórháznak. Az interjúkérelmemre egy kis malőrnek köszönhetően én is megkaptam az Emmi sajtóosztályának levelét, amiben az illetőt eltanácsolják attól, hogy ebben az ügyben az Indexnek nyilatkozzon.

Az RTL Klub ezután egy sajtótájékoztatón megkérdezte Balog Zoltán minisztert, hogy miért csinálják ezt. Balog először a szokásos magyarázattal szolgált, hogy náluk ilyen a nyilatkozási rend, és akkor nyilatkoznak, amikor azt szükségesnek tartják stb., de egy gyenge ígéretet mégiscsak tett arra, hogy majd válaszolnak az Indexnek.

Ugyan továbbra sem válaszoltak se az interjúkérelmünkre, se arra a levelünkre, amelyben azt tudakoltuk, miért nem nyilatkozhat nekünk az interjúalany, kedden meglepő módon küldtek egy levelet a budapesti kórházfejlesztésekről. Ebben nagyrészt arról tájékoztatnak, ami eddig is tudható volt, és amit már régen megírtunk.

A levélből ezen kívül annyi derül ki, hogy "a kormány minél magasabb szintű egészségügyi ellátásra és az ellátás minél kiegyensúlyozottabb működésére törekszik", "a rendszerváltás óta a legnagyobb, több mint 500 milliárdos fejlesztést" hajtották végre az egészségügyben, és a vidéki kórházak "jelentős részében XXI. századi körülmények között gyógyulhatnak a betegek" és így tovább.

Legolvasottabb cikkeink