• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Csiga elixírrel csapták be a nőt

Lapszemle Forrás: sonline.hu

Újabban sok hasonló ügy van, amikor idős, beteg embereknél házalnak, és megpróbálnak haszontalan dolgokat rájuk sózni...

A Gazdasági Versenyhivatal közlése szerint a Direkt Market Kft. Csiga Elixír és Biocaptol nevű készítményeinek népszerűsítése során megtévesztette a fogyasztókat, ezért két eljárásban 22,222 millió forint bírságot szabtak ki a cégre. A kft. reklámjaiban és a termék címkéjén azt állította, hogy a csigaelixír hatásos az ízületi betegségek gyógyításában, a hatása garantált és tudományosan igazolt. A cég által benyújtott iratok, tanulmányok azonban nem igazolták ezeket az állításokat a Gazdasági Versenyhivatal szerint.

- A térdeim fájnak, ha megyek valahová, öt perc séta után le kell ülnöm. Fizikoterápiákra járok, hogy javuljon az állapotom. Ez a cég levélben bombázott a hirdetéseivel. Azt állították: ha egy csigára rálépünk, és összetörjük a házát, öt nap múlva regenerálódik, mert egy egyedülálló proteint termel. Szerintük Krétán például azért nincs csontritkulás, mert az emberek csigát esznek. Meg is rendeltem egy kapszula csigaelixírt 12 800 forintért. Azonnali gyógyulást ígértek, de csak egy hasmenés lett belőle. Olyan, hogy kórházba kellett mennem miatta. Később megpróbáltam visszaszerezni a pénzemet, mert azt ígérték, harminc nap alatt visszaküldik, ha kérem. Nyolc levelet is írtam nekik, hiába – idézte fel a sonline.hu portálján a panaszos a történteket. Az asszony elmondta azt is, hogy a cég egy alkalommal mindössze annyit válaszolt, hogy fogadták a reklamációját, amikor sorra kerül, jelentkeznek. Az asszony az ügyben a rendőrséghez is fordult, ott azt közölték vele, hogy tízezer forint körüli összegű kárral nem foglalkoznak.

Nem biztos, hogy valódi cégről van szó a csigaelixíres esetben, de hogy nem korrektül jártak el, az viszont egészen bizonyos. Ha a nyilvános kommunikációjukban garanciát, pénzvisszafizetést vállaltak, azt be lehetne hajtani rajtuk, csak nem könnyű – vélekedett Novák Ferenc, a Somogy Megyei Békéltető Testület elnöke, aki elmondta azt is, hogy a hölgynek rendőrségi feljelentést kellene tennie. Ahhoz, hogy a hölgy panaszát befogadjuk, tudnunk kellene a cég címét és elérhetőségét, de az a gond, hogy általában nem lehet elérni őket. Nagyon könnyű egy postafiókot bérelni, és eltűnni. Volt olyan, hogy kiderítettük egy ilyen vállalkozás adószámát, cégbírósági bejegyzését, de mivel egy lakótelepi lakás volt a székhelyük, azonnal költöztek tovább, át sem vették a tértivevényes levelünket.

Újabban sok hasonló ügy van, amikor idős, beteg embereknél házalnak, és megpróbálnak haszontalan dolgokat rájuk sózni, amikről azt terjesztik, hogy meggyógyítja őket – tette hozzá Novák Ferenc. – A legutóbbi cég, amit bepanaszolt nálunk egy károsult, egy német címet adott meg elérhetőségül, arról kiderítettük, hogy valójában a berlini állatkert címe.

Legolvasottabb cikkeink