• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Hétmilliót költöttek felszerelésre

Lapszemle Forrás: baon.hu

Kipróbált, bevált járművel gyarapodott az Országos Mentő Szolgálat kiskőrösi egysége.

Szócska Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára egy Mercedes mentőautót adott át, melyet esetkocsivá alakítottak az elmúlt napokban. Az új jármű a minisztérium, Kiskőrös önkormányzata, illetve a Kiskőrösi Mentő Alapítvány összefogásának köszönhetően állt munkába – írja a baon.hu portálja.

Az autót még az elmúlt évtized közepén állították szolgálatba a megyében, a 2200 köbcentis dízel motorral rendelkező jármű alig 240 ezer kilométert futott. A sofőrök szerint még legalább ennyit minden gond nélkül megtehet, amennyiben megfelelően karbantartják. Szócska Miklós megígérte, hogy jövőre egy új autóval lepik meg mentőállomást, információink szerint az egy Volkswagen lesz.

Dr. Burány Béla főigazgató is avató beszédet mondott, melyben kiemelte: a régióban 15 állomás fejlesztését, illetve három központ létesítését tervezik jövőre.

Az esetkocsi nem új, kicsit olyan, mint a menyecske a második házasság előtt, kifenték, kikenték, de nagyon szeretjük a mentőautót – mondta az országos vezető. Majd azt kívánta a térség lakosainak, hogy ezt a járművet inkább csak kívülről, ne pedig belülről lássák, azaz ne legyenek betegek.

Farkas Gyula a mentőállomás vezetője elmondta, további 3 milliót költenek folyamatosan a felszerelés bővítésére, melyek között több igen korszerű, az életmentésben fontos szerepet játszó eszköz is van. A mentők épületét statikai problémák miatt jövőre felújítják. December végén költöznek a városban egy új helyre, májusban azonban visszatérnek a jelenlegi laktanyájukba. Ez vélhetően nem befolyásolja a szolgálat minőségét. Az esetkocsi jelenleg napi 8, később várhatóan 12, majd 24 órás ügyeletben látja el a feladatait.

A Kiskőrösi Mentő Alapítványt hét éve azért hozták létre, hogy a több mint 40 ezer lakosú térség mentős ellátásának a tárgyi feltételeit javítsa. Az alapítvány hétmillió forintot költött az esetkocsi felszerelésére. A szervezetet a kiskőrösi önkormányzat mellett más települések, vállalkozók, magánszemélyek, s egyéb szervezetek is támogatták – jegyzi meg a portál.

Legolvasottabb cikkeink