• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Legégetőbb tartozásaikat rendezhetik, de milyen áron?

Lapszemle Forrás: szoljon.hu

Közel másfél milliárd forintos pluszforráshoz jutnak Szolnok megye kórházai.

Bizony nagy szükségünk volt erre a 650 millió forintra – nyilatkozta dr. Bene Ildikó, a megyei Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet főigazgatója a szoljon.hu körkérdésére. Az elmúlt hónapok során jelentős mértékű lejárt szállítói tartozásunk halmozódott fel, természetesen ezeket fogjuk kiegyenlíteni ebből a pénzből. Így legalább tudunk egy nagy levegőt tudunk venni, nem szorítanak már bennünket annyira az adósságok.

A karcagi Kátai Gábor Kórházat megillető 242 millió 77 ezer forintos támogatást a működés folyamatos biztosítása érdekében ugyancsak a 2013. október 31-én fennálló lejárt szállítói tartozások egy részének pénzügyi rendezésére fordítják. A támogatásból mintegy 104 millió forintot a közüzemi szolgáltatók felé fennálló, a díjfizetés elmaradásából származó kötelezettségek, valamint egyéb lejárt számlák rendezésére költjük – közölte Nagyné László Erzsébet megbízott főigazgató. Ezen túl közel 56 millióból a szintén elmaradt közreműködői díjak kiegyenlítésére, valamint 53 millió forint mértékben a gyógyszer beszállítók felé fennálló – esetenként a 90 napot is meghaladó – tartozások rendezésére kerülhet sor – mondta a megbízott főigazgató, hozzátéve azt is, a kormány döntésének eredményeként lehetőség nyílik továbbá mintegy 29 millió forintos összegben a szakmai anyagokat szállítók lejárt számláinak kifizetésére is.

Az állami támogatásból a jászberényi Szent Erzsébet Kórház számára is utalnak összegeket. Dr. Csiki Zoltán igazgató elmondta, a kórház adósságainak egy részét sikerül majd kiegyenlíteni a forrásinjekcióból. A 200 millió forint ugyanis a július 1-ig lejárt számláik mintegy 70 százalékának kifizetéséhez nyújt lehetőséget.

A most megítélt 114 millió forint gyakorlatilag a túlélést jelenti a mezőtúri kórháznak. Óriási segítség ez nekünk, így már év végéig biztosítva látjuk a kórház nyugodt működését – húzta alá az intézmény vezetője, dr. Csellár Zsuzsanna, aki megjegyezte azt is, a szállítói tartozások jelentős részét ki tudjuk egyenlíteni, a még megmaradóknál pedig talán könnyebb lesz halasztást kérni.

Legolvasottabb cikkeink