• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Megépül a szuperkórház, csak átütemezik a projektet

Lapszemle 2023.09.12 Forrás: magyarnemzet.hu
Megépül a szuperkórház, csak átütemezik a projektet

A kormánynak továbbra is eltökélt szándéka a DBC felépítése, azonban a körülmények miatt kénytelen átütemezni a projektet.

A Magyarország szomszédságában zajló háború idején a rezsicsökkentés megvédése és a honvédelmi célok teljesítése érdekében a kormány visszavonta néhány korábbi döntését a múlt héten. Az egyik ilyen visszavont határozat a Dél-budai Centrumkórház (DBC) megközelíthetőségének fejlesztéséről szól, és egyebek mellett két autópálya-lehajtó építését tartalmazza. A változás azt nem érinti, hogy az 1,2 millió ember egészségügyi ellátásáért felelős intézmény Budapest XI. kerületének Dobogó nevű városrészében épül meg - mondta el a Magyar Nemzetnek a projekt előkészítését irányító Bedros J. Róbert.

A kormánynak továbbra is eltökélt szándéka a DBC felépítése, azonban a körülmények miatt kénytelen átütemezni a projektet, amely így egy későbbi időpontban valósul meg - mondta. A DBC Dél-budai Centrum Projekt Beruházó és Ingatlanfejlesztő Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta: mivel a külső kapcsolatokat – úthálózat, közművek – a szuperkórház környezetében várható fejlesztésekhez kell igazítani, a tervezést nem lehet százszázalékosan befejezni. 

A munka azonban nem áll meg, csak máshová helyezzük a fókuszt – fogalmazott Bedros J. Róbert. A tervezési folyamat a végéhez közeledik, jelenleg a tervellenőrzés zajlik. Emellett a DBC Zrt. párhuzamosan dolgozik a jövőbeni feladat ellátásához szükséges működési szimulációkon. Ezek közé tartozik például a liftek, a műtők kihasználtsága vagy a szállító robotok forgalma, illetve megkezdődik az intézményfejlesztés előkészítése is. A cég jelenleg nyolc munkavállalót foglalkoztat, igazodva a megváltozott feladatmennyiséghez – tájékoztatott az elnök.

Mint ismertette, a DBC Zrt. alapítása óta nyolcmilliárd forintot használt fel, ebben benne vannak az eddig elkészült tervekért kifizetett összegek is – mondta az igazgatóság elnöke. Megjegyezte azt is: nyilvánvalóan mindenki arra kíváncsi, hogy mikor tud majd betegeket fogadni a Dél-budai Centrumkórház, de senki nem lát a jövőbe.

Legolvasottabb cikkeink