• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Nem tudják hazahozni kómában fekvő lányukat

Lapszemle Forrás: delmagyar.hu

Bár a szegedi klinika fogadná a beteget, a burgaszi kórházban nem beszélnek sem a családdal, sem a magyar orvosokkal.

Autóbaleset után kómában fekszik egy bulgáriai kórházban egy 19 éves szegedi lány. Szülei lassan három hete nem tudják elérni, hogy hazahozhassák: az orvosok nem kommunikálnak sem velük, sem az egészségbiztosítóval, de még a lányt fogadni kész szegedi klinikával sem - írja a delmagyar.hu.

Ha a tengerparton kell aludnunk és a kukából ennünk, akkor sem megyünk haza, amíg a lányunkat nem szállítják Szegedre. Nem hagyjuk magára ilyen embertelen körülmények között – fogalmazott Burkus Sándor. A szegedi édesapa immár két és fél hete küzd azért, hogy a kómában lévő, 19 éves Vanessza gyógyulását biztos kezekben tudhassa, ám Bulgáriában ragadtak, és csak magukra számíthatnak. – A lányom párja idegenvezető, hozzá ment ki nyaralni Vanessza – kezdte rémálomba illő történetüket az édesapa.

Július 19-én a fiatalembertől segítséget kért két magyar turista, akik egyébként nem tartoztak a csoportjához: ellopták a személyes irataikat, idegenvezetőjük nem volt a városban, és szerették volna, ha ügyükben segít tolmácsolni a szófiai nagykövetségen. Ő el is ment velük a fővárosba, és velük tartott Vanessza is.

A négyfős társaság már visszafelé tartott, minden ügyet elintézve, amikor Burgasz előtt 20 kilométerrel a kocsijuk lerobbant. A leállósávban álltak meg, ott kezdtek el segítségért telefonálni. Még csak a turista férfi tudott kiszállni a kocsiból, amikor egy autó fékezés nélkül, 160-nal beléjük rohant. A hátul ülő nő, akinek az iratait intézték, a helyszínen szörnyethalt.

A lányom párja ki tudott szállni az autóból, látta, hogy Vanessza nincs magánál. Nem is merte mozgatni, csak az ablakon keresztül próbálta simogatni – mesélte Sándor. A 19 éves lány azóta is kómában van, nem kommunikál. Kétoldali agyi ödémája van, gégemetszést kellett rajta végrehajtani, és két nyaki csigolyája is eltört.

Magukra maradtak Bulgáriában

Vanessza édesapja és édesanyja azonnal Bulgáriába utazott, azóta is kint vannak. Az eltelt hetekben azonban szinte semmire nem jutottak: lényegében csak falakba ütköznek. – Kiérve a kórházba kiderült, hogy az orvosok nem beszélnek angolul, így kézzel-lábbal mutogatva próbáltuk kideríteni, hol van a lányunk. Közölték ugyanis, hogy náluk nincs. Az orvosok sem a magyar, sem a tiszteletbeli bolgár konzullal nem voltak hajlandók telefonon beszélni. Hosszú időbe telt, mire kiderült, hogy iratok nélkül Alexandra néven, „magyar autóbalesetes" megjelöléssel regisztrálták.

Fotó: delmagyar.hu

További részletek a weboldalon.

Legolvasottabb cikkeink