• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Tumoros gyermekeket segít az alapítvány

Lapszemle Forrás: bama.hu

Egyedülálló családerősítő programot állítottak össze Pécsen.

Csaknem harminc éve dolgozik Pécsett egy lelkes csapat, akik naponta szembenéznek a halállal, hogy szebbé varázsolják a tumoros megbetegedésű gyerekek nehéz és fájdalmas napjait – olvasható a bama.hu portálján.

Anya! Szerinted én mikor gyógyulok meg végre teljesen, és mikor mehetek haza vagy iskolába a kórházból? Úgy hiányzik a tesóm, az osztályom, egy közös fagyi, kirándulás. Ígérem, jó leszek, csak mehessek végre ki innen – kérdezi könnyes szemekkel a leukémiás, fejkendős kislány.

Dr. Fenyvesi Ilona gyermek- és felnőtt pszichiáter szinte naponta hall ilyen mondatokat azoktól a gyerekektől, akiket már hosszú ideje a kórházban kezelnek. Mint mondja, nemcsak a beteg gyermekre kell figyelmet fordítani, hanem a család minden tagjára, hogy feldolgozzák a közeli hozzátartozó betegségét, esetleg elvesztését.

Felemelő pillanatok, a bánat könnyei és a kitartó munka öröme csillog Schlittné Csernók Ágnes gyógytornász szemében, amikor elmondja egy agydaganatos gyermek történetét, aki fél oldalára lebénult. Tíz év kitartó gyógytorna után ma tud járni, ellátja magát, teljes életet él és programozó matematikusként dolgozik.

Pontosan ezzel a céllal jött létre csaknem harminc évvel ezelőtt a Tölösi Péter Alapítvány a leukémiás és tumoros megbetegedésű gyermekek gyógyításáért, hogy a PTE Gyermekgyógyászati Klinikán kezelt rákbeteg gyerekek ápolási körülményeit javítsa, és segítse a felépülésüket. Az alapítvány működése és fennmaradása dr. Szűcs Rozália kuratóriumi elnök kitartó munkájának eredménye.

Sallai Adrienn, az alapítvány menedzsere elmondta, komoly segítséget jelent a családoknak az ingyenes pszichológiai tanácsadás és az egyéni terápia. Az alapítvány pályázatokból, adományokból, támogatásból és az adók egy százalékából szervezi működését.

Az eddigi tapasztalatok és a jelentkező igények alapján állították össze egyedülálló családerősítő programsorozatukat, amely egy programismertető, toborzó családi napból, anya, apa, gyerek egy-két éjszakás napból, illetve egy záró családi rendezvényből áll, sok élménnyel, közösségépítő programmal és pszichiáter vezette beszélgetésekkel gazdagítva.

Legolvasottabb cikkeink