Weborvos.hu
  • Pollen
    • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

      OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

    • OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

      OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

    • Aki érzékeny a csalánfélék virágporára

      Aki érzékeny a csalánfélék virágporára

  • utazás
    • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

      Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

    • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

      Kockázatos az utazás az oltások nélkül

    • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

      Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

  • napártalom
    • A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

      A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

    • Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

      Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

    • Rendszeresen kell használni a fényvédőt

      Rendszeresen kell használni a fényvédőt

Tisetlet cim!26 eves fiu vagyok es napok ota erosen faj a vallam illetve azt vettem eszre hogy a nyak mozgatasara fokozodik ez a fajdalom de alapjaraton is megvan...

... emellett a mellkasom tetejen tompa nyomast erzek a kulccsont alatt..ket hete volt szemmutetem ami utan sokat fekudtem lehet hogy elfekudtem? Sajnos nagyon faj masszazsra jarok ill voltam mar 2 szer reumatologian kaptam mydetont es ne lettem injekciozva de meg mindig faj foleg a mellkasom tetejen es a felso karban..olvastam hogy ilyet okozhat pancoast tumor is ez igaz? Sajnos dohanyzom es mostmar mindent osszekombinalok..reumatologus szerint a nyak sugarzik ki vallba es a mellkasba.. 3 honapja volt egy negativ mellkasi felvetelem lehet el kellene mennem pulmonologiara is? Koszonettel


VÁLASZ


Kérdésére válaszolva, valóban igaz, hogy a Pancoast ( amerikai radiológus, aki 1924-ben leírta) tumor okozhatja az Ön által leírt panaszokat, de annak a valószínűsége, hogy Önnek ez a betegsége lenne ebben az életkorban negatív mellkas röntgen mellett, csaknem nulla. Sokkal inkább gerincelváltozás, mozgásszervi betegség de akár vírusfertőzés is állhat a háttérben. Mindkét esetben a panaszok csak több hetes, egy-két hónapos komplex kezelés után szűnnek meg. Azt nem tartom valószínűnek, hogy a baj oka a tüdőbetegség valamely formája lenne.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink