• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

kislány

Orvos válaszol

Tisztelt Doktor úr/ nő!
Kislányunk 3,5 éves.Tavasszal kezdett leszokni a pelenkáról, ami decemberre sikerült is neki.A nagy dologban is.A leszokás ideje alatt többször sokáig visszatartotta a székelést és ezért amikor már nem tudta visszatartani akkor nagyon kemény széklete lett ...

.... Mindemellett a kislányunk hajlamos a székrekedésre is. A házi orvosunk ajánlotta a Laevolac-ot, amit máig használunk,ha látjuk, hogy a lányunknak jön az inger,de nem tud vagy nem akar székelni. Hála Istennek mára már csak az ovodában tartogatja, itthon már nem, igaz itthon is nehezen megy el WC-re,mert mondogatja, hogy fájni fog neki. A probléma az, hogy néha székelés után vérzik a feneke. Megnéztük a fenekét és mi úgy láttuk,hogy ki van repedezve neki a feneke. A házi orvosunk a Unguentum infantum Naturland terméket ajánlotta a problémára, de azt látjuk, hogy ez sem oldja meg hosszú távon. Szeretnénk megkérdezni, hogy milyen terméket ( kenőcsöt ) ajánlana,mely hosszú távon megoldaná ezt a kisebesedéses problémát. Tudjuk, hogy sok zöldséget és gyümölcsöt kellene adnunk a lányunknak, de sajnos az ovodai étkeztetés nem igazán segít nekünk ebben. Ráadásul a kislányunk is pont a zöldségben és a gyümölcsben válogatós. Például a gyümölcsből is csak a banánt eszi meg.
Válaszát előre is köszönöm.


VÁLASZ


Kedves Tamás!
Nagyon sok gyermek küzd hasonló problémával. Ha a gyerek székletét nem rendezik, újra és újra berepedés keletkezik a végbél környékén, ami fájdalmas székelést okoz, ez visszatartást, és megy tovább, mint egy mókuskerék. A praxisomban leginkább bevált, és hosszútávra megoldást adott a Forever Aloe gel-je, ami kb. 2 hetes szedés után megoldotta a problémát a gyerekeknél. Nem olcsó, nem túl fényes ízű, de hat. Természetesen emellett érdemes az étkezésre is figyelni, pl. a levesekbe, tejbe, főzelékbe 1-1 kávéskanál olajat tenni (nem érződik ki). Éhgyomorra fogyasztott gyümölcslé,főleg a sárgabaracklé, ami 25-50 %-os, is segít. A végbéltáj berepedésére nagyon jó a Neogranormon, amit legalább 2x kell naponta használni. Ha egyszer sikerül több alkalomra fájdalom mentes székelést biztosítani, hosszú távra megoldódik a probléma.

 Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink