• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Színházbarátok adománya a gyermekosztálynak

Regionális hírek 2024.01.20 Forrás: Weborvos
Színházbarátok adománya a gyermekosztálynak

Az adományozók az urnába összegyűjtött 252 ezer forintból csupa hasznos dolgot vásároltak az orosházi kórház kisbetegei számára. 

Közösségi gyűjtésből, több mint 250 ezer forint értékben vásároltak eszközöket és használati tárgyakat a Csecsemő- és Gyermekosztálynak a szarvasi Turul Kisvendéglő tulajdonosai. A Szarvasi Vízi Színházzal közös, régóta tartó jótékony akciójukat mostantól az Orosházi Dr. László Elek Kórház javára szervezik, tudatta az intézmény közleményében. 

– Sok éve gyűjtünk már adományokat a gyerekek gyógyulásáért a Szarvasi Vízi Színházzal szemben lévő vendéglőnkben. A jótékonysági akció a Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, Szabó Károlyné, illetve a Békéscsabai Jókai Színház korábbi vezetője, Fekete Péter – aki jelenleg a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója – segítségével indult útjára néhány éve. Ennek lényege, hogy a vendéglőben kihelyezünk egy adománygyűjtő dobozt, amibe a színházba járó, illetve a nálunk rendezett szerdai gyermek előadások előtti ingyenes gyerekprogramok vendégei tetszés szerinti összeget dobhatnak. Az így összegyűlt összegből vásárolunk hasznos eszközöket a kórházi gyerekosztálynak – foglalta össze Povázsay Bence.

A kisvendéglő tulajdonosa elmondta, miután a szarvasi gyerekek többsége az orosházi kórházhoz tartozik, úgy döntöttek, ide juttatják az adományt.

– Hálásan köszönjük a megkeresést és az elhatározást, hogy bennünket választottak. Orosházáról is sokan járnak Szarvasra a vízi színházba, bízom benne, hogy az étterem vendégei továbbra is hozzájárulnak adományaikkal a kórház gyermekosztályának fejlesztéséhez – fogalmazott dr. Bozsár Stefánia, az orosházi kórház főigazgatója 

Az adományozók az urnába összegyűjtött 252 ezer forintból csupa hasznos dolgot vásároltak: hőmérők, vérnyomásmérő és hozzá való csecsemő mandzsetta, pulzoximéterek, légzésfigyelők, csemcsemő mérleg, mikrohullámú sütő, párásító, textilpelenkák, bilik, cumisüvegek és csecsemő kanalak kerültek a csomagba. 

Képünk: Az adományt dr. Bozsár Stefánia főigazgató, Papné Fehér Anita főnővér, dr. Kováts Anikó osztályvezető főorvos és Pap Evelin ápoló vette át. Fotó: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház

Legolvasottabb cikkeink