A zöldek szerint a lakosság a nem megfelelő jelölések miatt ki van téve a genetikailag módosított élelmiszerekből adódó kockázatnak. Magyarországon a többi EU-tagállamhoz hasonlóan szabadon forgalmazható a génkezelt élelmiszer, ha azonban a módosított összetevők aránya meghaladja a 0,9 százalékot, a csomagoláson fel kell tüntetni. A Greenpeace állítása szerint Magyarországon ez a korlátozás a gyakorlatban nem érvényesül, a határértéket jócskán túllépő élelmiszer kapható, mindenféle jelölés nélkül. Március 21-én egy budapesti Tesco-áruházban találtak olyan árut, amelyben előzetesen elvégzett OÉTI-vizsgálat alapján jóval nagyobb a génkezelt hányad. A vizsgálatban a Szegedi Paprika, a Glóbus és a Lidl lengyel húskonzerveiben mutattak ki 3 százaléknál nagyobb arányban génmódosított összetevőt. A Greenpeace az Országos Tisztiorvosi Hivatalhoz fordult a vizsgálat eredményével.