• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Helikopter-kutatás Ferihegyen

Hírek Forrás: Népszabadság

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai az állam tulajdonában lévő helikoptereket foglalták volna vissza, de csak egy gépet találtak.

December 10-én délután a rendőrség házkutatást tartott a légi mentőket üzemeltető cég ferihegyi irodáiban, hogy visszafoglalja az OMSZ helikoptereit – tájékoztat a Népszabadság. A lap kormányzati forrásból megtudta, a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai az állam tulajdonában lévő helikoptereket foglalták volna vissza, de csak egy gépet találtak. December 11-én a rendőrség várhatóan a többi bázison is hasonló akciót tart.

A franciaországi nagyjavításon lévő gépekkel kapcsolatban az OMSZ azt a tájékoztatást kapta, hogy cirill betűs, "testidegen" alkatrészeket találtak a repülőkben. Ezeket nem lett volna szabad beszerelnie az üzemeltetést végző társaságnak. Ezen alkatrészek cseréje 43 millió forint többletköltséget okozott az államnak.

Mivel az Országos Mentőszolgálat felmondta a szerződést a BASE Kft.-vel, a cég képviselőinek délelőtt tíz órakor kellett volna elkezdeniük az állami tulajdonú gépek átadását a mentőszolgálatnak. A BASE Kft. képviselői a találkozóra nem mentek el. Mivel meghiúsult az átadás-átvétel, az OMSZ főigazgatója a Nemzeti Nyomozó Irodában feljelentést tett. A BASE szóvivője, Edelényi Gábor elmondta, bírósághoz fordulnak a szerződés felbontása miatt. Elmondta azt is, hogy azért nem jelentek meg a megbeszélésen, mert egy ilyen átadás-átvételre fel kell készülni. Az átadás feltétele az is, hogy a mentőszolgálat kifizesse állítólagos 36 millió forintos adósságát. Emiatt a kft. korábban záloggal terhelte a gépeket.

Takács Zoltán hangsúlyozta: a mentőszolgálat és a kft. vitája nem veszélyezteti a légi mentést. Batiz András kormányszóvivő tegnap bejelentette, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tájékoztatást kért a légi mentés körül kialakult helyzetről a mai kormányülésre az egészségügyi és a közlekedési minisztertől.