Süth Miklós országos főállatorvos a március 12-i sajtótájékoztatóján elmondta, a bizalmi termékekhez illő biztonsággal lehet nyúlni az élelmiszerekért a boltokban és a piacokon. Az április 15-ig tartó húsvéti kampányuk alatt tízezer ellenőrzést végeznek, a húsvéti élelmeket ellenőrzik, de az italokra is figyelnek, a műanyag palackos és olcsó borokat és tojáslikőröket ellenőrzik. A főállatorvos azt ígérte, ebben az időszakban valamennyi legálisan működő élelmiszerfeldolgozó számíthat ellenőrzésre, felkeresik az állattartó telepeket, a tojáscsomagolókat és a gazdálkodókkal szerződéses kapcsolatban álló állatorvosokat is ellenőrzik. Az ország több nagyvárosában szervezett tanfolyamon a termékek kiválasztásának, vásárlásának, hűtésének, főzésének tudományát lehet elsajátítani az élelmiszer-biztonsági szempontok alapján. A jelentkezési lap az agrártárca honlapján megtalálható.