• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Szabadon áramló romlott hús

Hírek Forrás: Népszava

Már megsemmisítették azt a 73 tonna romlott csirkehúst, amelyet a hatóságok egy csepeli illegális húsüzemben foglaltak le.

A Csehországból, Szlovákiából és Lengyelországból származó, emberi fogyasztásra alkalmatlan hús „szabadon áramlott be" az országba, mivel az uniós szabályozás szerint a vámosoknak nincs dolguk a tagállamok közötti áruforgalommal. Sípos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője leszögezte, mivel az esemény az unió határain belül történt, a húsüggyel a vámosoknak nincs dolguk. A harmadik országból érkező élelmiszer csak ott léphet be, ahol állat-egészségügyi állomás működik.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Állat-egészségügyi és Élelmiszer-ellenőrzési Főosztályához tartozó élelmiszerbiztonsági osztály vezetője, Deák Ferenc elmondta, a harmadik országból érkező élelmiszer-alapanyagokat megvizsgálják mind a vámosok, mind az állat-egészségügyi és élelmiszer-ellenőrző állomáson dolgozó hatósági állatorvosok. A csepeli ismeretlen vállalkozás nem regisztráltatta magát a Fővárosi Állat-egészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomással. Deák Ferenc leszögezte: indokoltnak látszik az élelmiszerek export-importjával kapcsolatos szigorúbb szabályozás, az uniós tagállamokon belül is.

Rossz minőségű termék forgalomba hozatalának előkészítésével gyanúsítja a csepeli rendőrkapitányság annak a cégnek ügyvezető igazgatóját, amelynek üzemében lejárt szavatosságú baromfitermékeket foglaltak te. Batiz András kormányszóvivő december 13-án sajtótájékoztatón számolt be az állami szervek által végrehajtott ellenőrzésekről. Elmondta, a karácsony előtti, vendéglátóhelyeken és kereskedelmi egységekben végzett átfogó akcióban az ÁNTSZ, az agrártárca növény- és talajvédelmi szolgálata, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség, az adóhivatal, az Állat-egészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomás hálózata, valamint a VPOP vesz részt.