• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

WHO: még mindig hízókúrán tartanak minket az ételgyártók

Hírek Forrás: HVG Online

Az élelmiszeripari és az italgyártó cégek javítottak ugyan termékeik tápértékén, de erőfeszítéseik a gyerekkori elhízás ellen nem elégséges - állapította meg a Világ Egészségügyi Szervezet.

A WHO táplálkozásra és sportolásra vonatkozó globális stratégiájáért felelős Colin Tukuitonga szerdán az élelmiszeripari vállalatok képviselői előtt fejtette ki: egyes cégek, mint a Kraft, a Nestlé és az Unilever nemrégiben módosította receptjeit, csökkentette termékei só, cukor és zsírtartalmát és vállalta azt is, hogy módosít reklámozási és marketing gyakorlatán. E vállalatok azonban eseti változtatásokat hoztak, miközben az ipar egészét érintő változtatásra volna szükség - mondta.

 

A teljes cikk