A konyhákban új alapanyagokat, technológiákat vezettek be, javítva és egészségesebbé téve a menüket.
Évzáró elnökségi ülését tartotta Békéscsabán, az ÁNTSZ székházában a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) hétfőn. A helyszín nem véletlen, hiszen az MNGSZ az ÁNTSZ Dél-alföldi Regionális Intézetével közösen indította el a közétkeztetés megreformálását célul kitűző menzaprogramot.
Dr. Mucsi Gyula regionális tiszti főorvos az ülés előtti sajtótájékoztatón elmondta, egészségi állapotunk életmódunktól, táplálkozásunktól is függ. Ha a közétkeztetés egészségesebbé tételével javítani lehet a rossz egészségügyi mutatókon, már nem dolgoztak hiába.
Dr. Sárosi Tamás helyettes regionális tiszti főorvos kifejtette, a menzaprogram a gyermekétkeztetést is végző Kondorosi Csárda bevonásával indult. Az ÁNTSZ és az MNGSZ ajánlásait figyelembe véve, a gyermekétkeztetéssel foglalkozó konyhákban új alapanyagokat, technológiákat vezettek be, javítva és egészségesebbé téve a menüket.