• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Egészségesebb ételek: sikeres a menzaprogram

Lapszemle Forrás: Békés Megyei Hírlap

A konyhákban új alapanyagokat, technológiákat vezettek be, javítva és egészségesebbé téve a menüket.

Évzáró elnökségi ülését tartotta Békéscsabán, az ÁNTSZ székházában a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) hétfőn. A helyszín nem véletlen, hiszen az MNGSZ az ÁNTSZ Dél-alföldi Regionális Intézetével közösen indította el a közétkeztetés megreformálását célul kitűző menzaprogramot.

Dr. Mucsi Gyula regionális tiszti főorvos az ülés előtti sajtótájékoztatón elmondta, egészségi állapotunk életmódunktól, táplálkozásunktól is függ. Ha a közétkeztetés egészségesebbé tételével javítani lehet a rossz egészségügyi mutatókon, már nem dolgoztak hiába.

Dr. Sárosi Tamás helyettes regionális tiszti főorvos kifejtette, a menzaprogram a gyermekétkeztetést is végző Kondorosi Csárda bevonásával indult. Az ÁNTSZ és az MNGSZ ajánlásait figyelembe véve, a gyermekétkeztetéssel foglalkozó konyhákban új alapanyagokat, technológiákat vezettek be, javítva és egészségesebbé téve a menüket.