• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Ideiglenes főigazgató a debreceni Kenézy kórházban

Regionális hírek Forrás: Weborvos Szerző:

Zárt ülésen döntött a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés a megyei önkormányzat fenntartásában működő Kenézy Gyula Kórház ideiglenes főigazgatói megbízásáról.

Egyedüli jelöltként dr. Varga György urológus szakorvost, a kórház rendelőintézetének intézetvezető főorvosát bízták meg a főigazgatói feladatok ideiglenes ellátásával, előreláthatóan két hónapra.

A főigazgatói posztra a jövő hónapban írják ki a pályázatot. Amint a Weborvos dr. Varga Györgytől megtudta, ő erre nem kíván pályázni. Hétfői munkába állásakor az átadás-átvétel után a dokumentumok áttekintése következik, többek között a laborügy kapcsán is, ahol egyébként zavartalanul folyik a betegellátás.

Dr. Varga György 27 esztendeje dolgozik a debreceni Kenézy kórházban, ez az első munkahelye. A kórház megyei rendelőintézetének intézetvezető főorvosává öt évvel ezelőtt nevezték ki. Mint mondta, ideiglenes főigazgatói megbízása során - amely körülbelül két hónapi időtartamra szól - támaszkodni kíván az intézmény orvos-igazgatójára, dr. Kánya Juditra és a Szakmai Tanácsadó Testület elnökére, dr. Hajdu Zoltán sebész professzorra, illetve a kórház valamennyi dolgozójára.

Ismert - amint ezt a Weborvos is hírül adta - hogy a korábbi főigazgató, dr. G. Kiss Gyula magasabb vezetői megbízását a közgyűlés a kórház-rendelőintézet központi laboratóriuma működtetésével kapcsolatos körülmények és intézkedések vizsgálatára létrehozott ideiglenes bizottság javaslatára november 27-i hatállyal visszavonta. Ekkor döntöttek arról is, hogy a feladatok ellátásáért való felelősség pontos meghatározása és az ehhez igazodó munkáltatói jogkör biztosítása érdekében szükséges a kórház szervezeti és működési szabályzatának a módosítása. A közgyűlés úgy határozott, hogy a főigazgatói feladatok ellátásával az átmeneti időre a kórház képesítési követelményeinek megfelelő közalkalmazottját kívánják megbízni. (Nem az SZMSZ szerinti helyettest.) November 25-én pedig döntöttek a személyi javaslatról, és ennek megfelelően látja el hétfőtől ideiglenesen dr. Varga György az intézményben a főigazgatói feladatokat.