• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Kazánházat és nemibeteg-gondozót avat a miniszter

Regionális hírek Forrás: Weborvos Szerző:

Hétfőn az egészségügyi miniszter több beruházás átadásán lesz jelen Bács-Kiskun megyében.

Rácz Jenő
Rácz Jenőt hétfőn délben fogadják a kiskunfélegyházi városi kórházban, hogy jelenlétében adják át az intézmény rekonstrukciója keretében elkészült gőzkazánt és kazánházat. A szaktárca vezetőjének programja a kecskeméti megyei kórházban folytatódik, ahol 14 órakor az Izsáki úti telephelyen egy új szolgáltatóházat, majd 15 órakor a Nyíri úton egy új bőr- és nemibeteg gondozó intézetet avatnak fel.

Kecskeméten a bőr- és nemibeteg gondozó új épülete abból a címzett támogatási keretből valósult meg, amelyet a megyei kórház közösen nyert meg a kiskunfélegyházi intézménnyel. Amint arról korábban portálunkon is beszámoltunk, a két intézmény összesen 3,1 milliárdot használhat fel, amely nagyjából azonos nagyságrendben oszlik meg a két kórház között. Kecskeméten a nemibeteg gondozó intézet megépítése mellett az onkoradiológiai központ bővítését célozta a támogatás.

Horváth Attiláné, a kecskeméti kórház szóvivője a Weborvosnak elmondta: a beruházás révén a bőr- és nemibeteg gondozó beköltözhetett az igencsak rossz állapotban lévő Nagykőrösi utcai telephelyről, s immáron a kórházi tömb szerves részeként működhet.

A 200 millió forintból megépített gondozó 510 négyzetméteres alapterületén ötvenhárom helyiséget alakítottak ki: tíz kezelő és vizsgáló, négy orvosi és két asszisztensi szoba mellett több kiszolgáló helyiség kapott helyet az épületben. A kivitelező kecskeméti Polydom Rt. nyílt közbeszerzési pályázaton nyerte el a munkát. A kivitelezési munkálatok 2005 májusában kezdődtek el, a műszaki átadásra december 15-én került sor. Az épület legnagyobb helyisége a váró, ennek közepére került a három munkahelyes betegirányító köríves pultja. A megyei nyilvántartást vezető adminisztrátor külön helyiségben kapott helyet.

Az Izsáki úton felépült szolgáltatóház magánvállalkozásként valósult meg. A három hónap alatt felépített 142 négyzetméteres épületben melegkonyhás gyorsétterem, valamint fodrászat és kozmetika is helyet kapott. Horváth Attiláné elmondta: a szolgáltatóház nemcsak a kórházi dolgozóknak és betegeknek, hanem a városi lakosságnak is rendelkezésére áll. A kórházat fenntartó megyei önkormányzat és a beruházó között létrejött megállapodás értelmében a vállalkozó a létesítményt tizenkét éven át üzemeltetheti, az épület ezt követően a kórház tulajdonává válik.