Az adagolás és a tálalás a konyhán történik, és az étel egyenesen a beteghez érkezik.
A több mint 360 millió forintos tőkeinjekcióval megvalósult beruházás ötezer ember napi korszerű étkezését biztosítja az Eurest Étteremüzemeltető Kft. révén. A kivitelezés és rekonstrukciós munkálatok a megyei kórház területén 2004 októbere óta, napi ötezer adag előállítása és folyamatos üzemeltetés mellett zajlottak. A beruházás lehetőséget teremtett a kötelező HACCP rendszer megvalósítására.
Dr. Csiba Gábor főigazgató főorvos tájékoztatott, a beruházás által korszerűsödött az ételfőzés, a kiszállítás, valamint az étel eljuttatása a beteghez. Bevezették az úgynevezett egyedi tálcás rendszert is, amely személyre szóló, gyors, higiénikus és általa a diétát pontosan és egyénileg lehet biztosítani. A rendszer sajátja, hogy az adagolás és a tálalás a konyhán történik, az étel egyenesen a beteghez érkezik.
A megyei kórházban egyébként az idén májusban adták át az intézmény két, teljes körűen felújított alkalmazotti éttermét is, ezzel jelentősen javult a dolgozói étkezés minősége, s a korábbi menüválaszték mellett már a’la carte étkezésre is lehetőség van. A dolgozói étkezés körülményei megfelelnek az uniós követelményeknek, uniós színvonalúak. A betegek étkeztetése fontos része a gyógyításnak. Az idén elvégzett összkórházi betegelégedettségi vizsgálatok kedvező eredményt mutatnak.