• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Korszerű kórházi étkeztetés

Regionális hírek Forrás: Weborvos Szerző:

Az adagolás és a tálalás a konyhán történik, és az étel egyenesen a beteghez érkezik.

Tegnap átadták a teljes körűen átalakított főző- és tálalókonyhát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban.


A több mint 360 millió forintos tőkeinjekcióval megvalósult beruházás ötezer ember napi korszerű étkezését biztosítja az Eurest Étteremüzemeltető Kft. révén. A kivitelezés és rekonstrukciós munkálatok a megyei kórház területén 2004 októbere óta, napi ötezer adag előállítása és folyamatos üzemeltetés mellett zajlottak. A beruházás lehetőséget teremtett a kötelező HACCP rendszer megvalósítására.


Dr. Csiba Gábor főigazgató főorvos tájékoztatott, a beruházás által korszerűsödött az ételfőzés, a kiszállítás, valamint az étel eljuttatása a beteghez. Bevezették az úgynevezett egyedi tálcás rendszert is, amely személyre szóló, gyors, higiénikus és általa a diétát pontosan és egyénileg lehet biztosítani. A rendszer sajátja, hogy az adagolás és a tálalás a konyhán történik, az étel egyenesen a beteghez érkezik.

 
A megyei kórházban egyébként az idén májusban adták át az intézmény két, teljes körűen felújított alkalmazotti éttermét is, ezzel jelentősen javult a dolgozói étkezés minősége, s a korábbi menüválaszték mellett már a’la carte étkezésre is lehetőség van. A dolgozói étkezés körülményei megfelelnek az uniós követelményeknek, uniós színvonalúak. A betegek étkeztetése fontos része a gyógyításnak. Az idén elvégzett összkórházi betegelégedettségi vizsgálatok kedvező eredményt mutatnak.